Авангардният „Сфумато” пристига с пиеса по Валери Петров

Teatar SfumatoЕкипът на столичната Театрална работилница „Сфумато” пристига в Силистра, където ще представи едно от водещите заглавия в своя репертоар. Това е спектакълът „Опакометаморфози”, реализиран по творби на големия поет и преводач Валери Петров.

Сценичната версия и постановката са дело на Маргарита Младенова, музиката е от Асен Аврамов, мултимедията от Яна Лозева. Участват 15 актьори от състава на „Сфумато”, превъплътили се майсторски в образите на съответните персонажи.

Става дума за дузина, изтласкани в периферията на живота нестандартни индивиди, които обаче не му се оставят да ги смачка и обезличи. Напротив, стремят се към това той да стане по-добър и романтичен в противовес на инерцията и бездуховността, обзели днешното общество. От маргинални личности се превръщат в проповедници на хуманизма, така че хората да заживеят в истинска хармония помежду си. Впечатляват и техните диалози, пропити с много философия и същевременно невероятно лирични и проникновени.

Спектакълът ще бъде показан на 1 октомври, четвъртък, от 19,00 ч. в салона на бившия театър. На касата му вече се продават и билетите, струващи по 10 лева.