Авария в Силистра остави снощи половин квартал без ток

Авария в трафопост остави снощи без ток част от квартал в Силистра, кой

Авария в трафопост остави снощи без ток част от квартал в Силистра, който е в района на „Горско стопанство“, съобщи шефката на отдел …„Комуникации“ в Е. ОН България Дария Манева.
Според нея, снощи около 17.00 часа  в трафопоста са изгорели няколко прекъсвача, които лишили от електричество домакинства и обществени абонати – заведения и магазини.  „Причината за аварията е натрупания лед“, поясни Манева. Дежурните групи на силистренското енерго веднага започнали отстраняването на аварията, като до 22.00 часа снощи те успели да възстановят електричеството на домашните абонати. „Тази сутрин работата продължава, за да бъде отстранен проблема напълно и електричеството да бъде възстановено и за обществените абона“, обясни Манева. По думите й, пълното отстраняване на аварията ще е след 10.00 часа днес.
Заради прекъсването на електрпичеството без ток са били няколко заведения в района, които спрели да работят. Според Манева, от аварията не е пострадал целия квартал, а само една малка част от него. „Поднасяме си извиненията на нашите абонати за неудобството, аварията бе заради зимната обстановка“, добавиха още от Е.ОН България.