Автомобилите на Google Maps отново пристигат в Силистра

И през това лято колите на Google Street View пътуват отново през България, за да актуализират локалните данни в Google Maps. Сега автомобилите на Street View ще се фокусират върху получаване на по-актуална информация за свързването на пътища между градовете.

Обиколката на България започна на 25 юни и ще продължи около 2 месеца. Тези дни шарените и оборудвани с камери и друга техника автомобили ще пристигнат и в Силистра, след като бяха тук през март 2012 г. и май 2016 г. Тази година ще бъдат посетени около 50 малки и големи български града.

Street View е популярна функция на Google Maps, която в момента е достъпна в над 85 страни по света, както и в части от Арктика и Антарктида. Благодарение на тази функция потребителите могат да гледат 360⁰ графични изображения на различни улици и елементи на културното и национално наследство. Достъпни са и в Google Earth и Google Maps за мобилни устройства.

Преди всяко публикуване на събраните изображения Google извършва обработката със специална технология. Тя замъглява лицата на хората и регистрационните номера на автомобилите, така че те да не могат да бъдат идентифицирани, като по този начин защитава неприкосновеността на личния живот. Street View разполага с допълнителна функция за премахване на изображения. Потребителите могат да използват бутона „Подаване на сигнал за проблем“ в долния десен ъгъл на всяко изображение.

1 thought on “Автомобилите на Google Maps отново пристигат в Силистра

  1. Светът е камера , така че усмихнете се силистренци

    Палец нагоре 1 Палец надолу 0

Comments are closed.