„Аксел“ отново доказа, че е школа за развитие на таланти

С купа и грамота за второ място бяха отличени грациите на Модерен балет „Аксел“ в 14-тия Национален танцов фестивал „Магията на танца“, проведен в Шумен.

В условията на голяма конкуренция и много добра подготовка на всички участници, момичетата на Адриана Мумджиева показаха високо ниво и затвърдиха репутацията на „Аксел“ като школа за развитие на таланти. Изпълненията на възпитаниците на школата за модерен балет към Обединения детски комплекс изпъкнаха с оригинална и въздействаща хореография.

В конкурса взеха участие близо 600 танцьори от Шумен, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Горна Оряховица, Добрич, Габрово, Пазарджик, Перник, Търговище, Разград, Нови пазар. Участниците се състезаваха в стилове „класически балет“, „характерни танци“, „съвременни танци“ и „хип-хоп танци“, разделени в четири възрастови групи.

За балет „Аксел“ това беше едва второ участие в конкурса „Магията на танца“. Балетът се състезава в стил „съвременни танци“ с общо две изпълнения: „Тревога“ и „Желязна армия“. В конкурса участваха десет от чаровните балерини на „Аксел“ на възраст от 16 до 18 години.