„Аксел“ отново доказа, че е школа за развитие на таланти

С купа и грамота за второ място бяха отличени грациите на Модерен балет „Аксел“ в 14-тия Национален танцов фестивал „Магията на танца“, проведен в Шумен.

В условията на голяма конкуренция и много добра подготовка на всички участници, момичетата на Адриана Мумджиева показаха високо ниво и затвърдиха репутацията на „Аксел“ като школа за развитие на таланти. Изпълненията на възпитаниците на школата за модерен балет към Обединения детски комплекс изпъкнаха с оригинална и въздействаща хореография.

В конкурса взеха участие близо 600 танцьори от Шумен, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Горна Оряховица, Добрич, Габрово, Пазарджик, Перник, Търговище, Разград, Нови пазар. Участниците се състезаваха в стилове „класически балет“, „характерни танци“, „съвременни танци“ и „хип-хоп танци“, разделени в четири възрастови групи.

За балет „Аксел“ това беше едва второ участие в конкурса „Магията на танца“. Балетът се състезава в стил „съвременни танци“ с общо две изпълнения: „Тревога“ и „Желязна армия“. В конкурса участваха десет от чаровните балерини на „Аксел“ на възраст от 16 до 18 години.

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.