Алеи на кандидат-кметовете в Силистра оцеляха 1 ден

Aleya kandidatiСамо един ден устояха на набезите на силистренските вандали импровизираните алеи на кандидат-кметовете. В петък на три места в града със забити в градинките 8 дървени табла, напълно в реда на кметската заповед, жест към конкурентите си направи един от мераклиите за местна власт.

Освен, че залепи своя предизборен плакат, той бе надписал местата на другите с надеждата, че и те ще залепят агитационните си материали. Целта била всички избиратели да видят на едно място хората, на които силистренци ще гласуват доверие да ги управляват. Другата идея бе и да се води толерантна предизборна кампания, без нарушения и „удари под кръста”.

Явно идеята не се бе харесала, или може би ядосала някой от бъдещите градоначалници и дървените агитматериали вчера изчезнаха. По време на избори традиционните, иначе поломители, които все са „неизвестен извършител” припечелват и по някой лев, я като накъсат плаката на конкурента или налепят отгоре му на този, който плаща повече. Като недостойно определи деянието кандидат-кметът, подарил дървените табла. Според него, борците за власт, които и да са те, вече доказвали на дело отношението си към хората, на които липсва пълна информация, както за кандидат-кметовете, така и за листите на партиите и коалициите.

Случайно или не, една от предизборните „алеи” на кандидатите за кметския пост бе срещу прозорците на Окръжния съд.