Александър Сабанов от ВМРО: С гласовете на ДПС можем да отхвърлим Истанбулската конвенция

След като и главното мюфтийство се обяви против Истанбулската конвенция, остава да видим и ДПС как ще предпочетат да гласуват. И тогава и математически няма как тя да мине. Такава надежда изрази в „Денят на живо“ депутатът от Обединени патриоти Александър Сабанов.

„Надяваме се наистина да се случи това нещо“, пожела си членът на ВМРО, който увери, че в четвъртък смята да присъства на поредната молитва, организирана от Светия синод на БПЦ срещу ратифицирането на спорната конвенция.

„Под натиск от външни сили от Брюксел се иска да приемем нещо, което не ни е нужно. Нали си представяте, че Българската православна църква, днес и главното мюфтийство, и католическата – всички официални големи религии на територията на Република България се обявиха срещу ратифицирането на тази конвенция.

Това е показателно. Отец Дионисий в едно предаване говореше дори за отлъчване от църквата на хората, които ще я подкрепят. Българският народ винаги е вървял с Бога напред“, натърти Сабанов.

Той бе категоричен, че Обединени патриоти няма въобще да подкрепят коалиционния си партньор ГЕРБ за ратифицирането на документа.

„ГЕРБ може да си продължават да настояват, но никой от нас не е застанал зад нея, ние сме категорично против Истанбулската конвенция. Дори помолихме ГЕРБ да я оттеглят, защото хората в голямата си част са против нея – заради третия пол и т. нар. джендър образование“, продължи Сабанов.

„В НС никой българин не подкрепя насилието срещу жените и децата. Но приемането на тази конвенция автоматически ще спре ли насилието срещу жените? Законът в България има достатъчно текстове и състави срещу насилието срещу жените. Но самата Истанбулска конвенция е подписана, когато ние не сме били в управлението на България“, изтъкна той.

И докато по повод конвенцията Обединени патриоти и ГЕРБ са на различни позиции, за утрешното гласуване на вота на недоверие на БСП коалиционните партньори нямат разногласия.

„Нямам абсолютно никакви притеснения. Колегите от БСП не успяха да изпълнят със съдържание този вот на недоверие, изпълниха го с нападки, което бе грозно за зрителите“, бе оценката на Александър Сабанов.

„Ние от ОП най-малко можем да бъдем обвинявани за корупция. Но когато г оворим за корупция никой не печели – трябва да се действа в тази посока, да се коват и, най-важното, да се изпълняват закони, и хората да станат непримирими към нея.

С влизането на електронното правителство ще се губи нишката на корупцията в ниските етажи, която дразни най-много хората. Оттам да бъде спряна и корупцията по високите етажи, защото тя изяжда българското общество“, продължи Сабанов.

Вижте на:

 https://www.youtube.com/watch?v=zI-ypo01psU

 

1 thought on “Александър Сабанов от ВМРО: С гласовете на ДПС можем да отхвърлим Истанбулската конвенция

  1. Браво Сашо.
    А утре ще те слушам как говориш от трибуната на Народното съброние с питането си до Министъра на земеделието.
    Един даскал и баща на твой съученик от ПМГ.

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.