Ало-измамена чака седмица финансова награда от полицията

65-годишна силистренка е поредната жертва на телефонните измамници, съобщи пресцентърът на полицията. Случаят е от 1 октомври, когато на домашния й телефон се обадил мъж, представящ се за полицай, и й съобщил, че е набелязана за жертва от телефонни измамници.
След като действително получила подобно обаждане, мнимият полицейски служител поискал от жената съдействие за залавянето на престъпниците. Комуникацията между двамата продължила по мобилен телефон. Следвайки инструкциите, на следващия ден тя изтеглила от банковата си сметка 1560 британски паунда и 4540 лева и заедно с няколко златни накита ги предала на непознат, с когото се срещнала в Дунавския парк.
Мнимият полицай я уверил, че парите и накитите ще й бъдат върнати и дори ще бъде поощрена от наградния фонд на полицията за съдействието. След като повече от седмица чакала обратна връзка, жената разбрала, че е измамена и подала сигнал в полицията. По случая е образувано досъдебно производство.
С поредната, станала известна на органите и обществеността телефонна измама само за първите три дни на октомври жертвите станаха четири, „инкасирали“ в джобовете на престъпниците над 23 000 лева, златни и сребърни накити.