Английски министър-председател ще се вихри на силистренска сцена

Звездите Кръстьо Лафазанов и Мариан Бачев пристигат в Силистра, където ще се изявят в спектакъла „Да, господин премиер!“ от Антъни Джей и Джонатан Лин. Той е дело на режисьора Борис Панкин, реализирал го неотдавна с екипа на драматичния театър „Адриана Будевска” в Бургас. Сценограф е Петър Митев, а другите участници са Георги Стайков, Иван Григоров, Николай Стоименов, Розалия Абгарян и Тони Минасян.

Става дума за сценичната адаптация на едноименния сериал, излъчен по „Би Би Си” през 80-те години и превърнал се в абсолютен телевизионен хит. Това е политическа сатира за задкулисните игри и машинации, които се разиграват в кабинета на един британски министър-председател от онова време. Действието е гарнирано с много комични моменти и с брилянтни диалози, издържани в стилистиката на типичния английски хумор.

Още повече, че двамата автори са едни от най-големите драматурзи в Обединеното кралство, радващи се на световна известност. В творбата им се говори основно за власт, секс и пари, които са винаги актуални като теми и към които всеки един от героите неистово се стреми. Какво се случва накрая, зрителите ще разберат сами, щом посетят спектакъла, насрочен за 19 април от 19,00 ч. в салона на бившия театър.