Англичанката Бернадет Легет бе на гости на учениците-спортисти

Учениците от Спортно училище „Дръстър“ – Силистра посрещнаха скъп гост – Бернадет Легет от Великобритания, която бе поканена в часа по английски език на старши учителя Кина Маринова, по проект „Твоят час“. От няколко години преподавателят се опитва да провокира интереса на своите ученици като кани в часовете англичани, американци, канадци и дори австралийци. Разговорите винаги са много оживени и протичат при изключителен интерес и от двете страни. Децата задават въпроси и получават подробни, понякога много изненадващи отговори.

Бернадет Легет бе естествена, изключително позитивна, ведра и много сладкодумна. Това се хареса на учениците и спомогна разговорът да протече свободно и непринудено като между приятели. Госпожа Легет сподели, че намира българите за много добри и любезни хора и досега не се е случило да получи отказ за нещо. От десет години тя помага на домовете за деца в област Силистра, а и извън нея, като веднъж в годината експедира 40 тона помощи, събрани от приятелите й в района около Кембридж.

Бернадет Легет похвали учениците-спортисти като заяви, че в сравнение с връстниците си във Великобритания, които са привлечени безумно от компютрите и телефоните, те са интересни и общителни, любопитни и с добри обноски. Децата й подариха календар за 2018 г. с 10-те най-добри спортисти на училището за 2017 г., а седмокласникът Димитър Димитров я изненада с много специална рисунка.

Вече е уговорена и следваща среща – за съвместна подготовка за Великден и занимание по декупаж.