Андонов ще награди смелчагата, който хване кръста в Дунав

По традиция кметът на община Силистра Иво Андонов ще награди смелчагата, който пръв ще се пребори за Богоявленския кръст в ледените води на река Дунав на Йордановден. Утешителни награди ще има и за останалите куражлии, информираха от общинската дирекция „Финанси”.
От Църковното нас

По традиция кметът на община Силистра Иво Андонов ще награди смелчагата, който пръв ще се пребори за Богоявленския кръст в ледените води на река Дунав на Йордановден. Утешителни награди ще има и за останалите куражлии, информираха от общинската дирекция „Финанси”.
От Църковното настоятелство съобщиха, че празничната Света литургия ще започне в 9.00 часа в катедралния храм „Св.св. първп. Петър и Павел”. След 10.30 часа се очаква оттам да тръгне литийно шествие към пристанището на река Дунав, откъдето за първи път митрополит Амвросий, като управител на Доростолската епархия, ще хвърли Богоявленския кръст. Църковното настоятелство е предвидило награди за най-смелите мъже, които ще се хвърлят във водата, да извадят кръста. Те ще получат и благословия за здраве.
Справка показва, че в Силистренската община на Богоявление имен ден празнуват 751 мъже с името Йордан, 480 жени с името Йорданка, 156   жени са кръстени Йордана, 8 – Богдана и 4 – Богданка.
На 7 януари църквата чества Свети Йоан Кръстител, а народният календар отбелязва Ивановден. В Силистренската община 1 305 мъже са кръстени с името Иван, 852 жени – Иванка и Ивана – 130 жени.

5 thoughts on “Андонов ще награди смелчагата, който хване кръста в Дунав

 1. Тоя дето ще награждава,гоовори такива глупости на площада на връх нова година,че направо ме е хвана срам за многострадалната Силистра.такива теща на трезва глава не се говорят,то той дали беше пил не мога да кажа.Той щял да направи Силистра град привлекателен за младите хора и тези дето са го напуснали да се върнат.Някак си смахнато ми звучи, повече от 10 години си кметувал така,че да накараш младите хора да бягат от Силистра и сега изведнъж ще ги връща обратно.Тоя да не е ходил на уроци в школа за магьосници,където да е усвоил фокуси,с които ще оправи улиците с тротоарите,хигиената,детските градини,училищата,младеж кия дом, и прочие за девет месеца,които остават до изборите ? Говори се,че приказвал,какъв успешен екип бил събрал и обучил и колко ще му е мъчно,ако не може този колектив да доведе работата си по развитие на Силистра до край.До какъв край ? не е ясно .

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Наистина такива слова трезво мислещ човек не може да ги каже! Явно предизборната кампания за Андонов е започнала още в новогодишната нощ. Но истината е тази, че тоя, /няма да го нарека кмет/ за три мандата успя да нареди Силистра на предпоследно място в класацията за най-лош град за живеене, преди Перник. Успя да разпродаде маса общински имоти на негови хора /вскичики знаят кои/, младите, които завършат висшето си образование не искат и да чуят за завръщане тук, града тъне в мизерия и дупки по улиците и кучетата по улиците се срещат по-вече от пенсионерите. А за екипа му няма да кажа нищо, тъй като няма да ни стигне мястото във форума. Вижте само дали в момента улиците са почистени от сняг и помислете дали да гласувате за Андонов на изборите.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. Че той, милият ни кмет, всяка година едно и също повтаря в новогодишната нощ. Дали е останал някой, който да вярва още на думите му? Май само едно е вярно от всичко казано от него – ще доведе Силистра до край! Ще ни затрие и града и хората и всичко. Ама ние сме си виновни…Защо толкова години го избираме? До сега не съм имала законовата възможност да гласувам за кмет на Силистра, но на идните избори определено няма да избера Ивчо. Аз съм млад човек, обичам града си, но не смятам да остана да живея тук още дълго, ако нещата продължават така. Нито един млад човек не иска да се върне и да остане в последния по качество на живот град.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. аз пък тайно се надявам *********************************
  –––––––––––––––––––
  Бел. от редакцията: Нашите уважения, но такъв коментар в сайта Паралел44 просто не може да присъства!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 4. Според мен той кмета ни нарочно може да прави така,с умисъл.В смисъл може да е гледал доста филми с такъв жанр,запустели градове,вълци вият и кучета лаят,терор,мизерия,стреля се на месо,а бе с една дума нали се сещате какво искам да кажа (иска да го превърне в реалност кмета това), откакто съм напуснал този град все този кмет е на „власт и почит“,както казвате сами сте си виновни,колкото повече го избирате,толкова повече щуротий ще виждате от него.Да е ви е жив и здрав кмета!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.