Антимафиоти от Силистра пипнаха фалшификатори на кредитни карти

Огромно количество бели пластики, предназначени за изработване на фал

Огромно количество бели пластики, предназначени за изработване на фалшиви банкови карти, конфискуваха антимафиоти от Силистра по време на специализирана акция, съобщиха днес от вътрешното ведомство на дунавския град. Оттам добавиха, че… по време на операцията в ареста са били задържани силистренците Н.И./28/ и С.Д./27/.
Крайдунавските антимафиоти действали по сигнал и засекли двамата в централната част на града, когато пренасяли огромен пакет. В него полицаите от сектор „БОП“ намерили 498 бели пластики с магнитна лента, наподобяващи по вид и размер на банковите карти, както и устройство за четене на магнитни носители. Сред личните документи и оригиналните банкови карти на Н.И., полицаите намерили и фалшифицирани пластики с магнитна лента.“И двамата са задържани, но след изтичане на първоначалния 24-часов срок, с прокурорско разпореждане мярката за неотклонение на Н.И. е продължена до 72 часа“, обясниха от силистренската полиция.

Част от техниката за изработка на фалшифи кредитни карти, иззета от антимафиотите по време на специализираната акция
Част от техниката за изработка на фалшифи кредитни карти, иззета от антимафиотите по време на специализираната акция

Оттам разказаха още, че в рамките на операцията антимафиотите претърсили дома на Н.И. и на друг негов ортак – Е.М./33/. В жилищата те открили компютърна конфигурация, микрокамери, платки с монтирана електроника, гнезда за SIM-карти с допълнително вграден лентов кабел, инструмент за фина обработка на пластмаса и метал и профили с неправилна форма.
Арестуваният при тази операция Н.И. и Е.М. имат ефективни присъди от 2 и половина години затвор, издадени от апелативния съд във Варна само преди 10 дни, съобщиха прокурори от Силистра. Двамата са били осъдени заради открито в тях през септември 2006-та година голямо количество електронна техника за изработка на фалшиви банкови карти. „Заради същите престъпления Н.И. е лежал в затвор в Гърция“, добавиха още прокурори и полицаи.
В петък следобяд Окръжният съд в Силистра е постановил постоянна мярка „Задържане по стража“ за Н.И., добавиха оттам.