Антон Кутев: Ако до края на месеца Ненков не бъде уволнен, искам оставката на зам.-министъра

Ако до края на този месец директорът на драматичен театър „Сава Доброплодни“ в Силистра Борислав Ненков не бъде уволнен, аз ще поискам оставката на зам.-министър Митко Тодоров. Тази закана отправи днес на традиционната си пресконференция в Силистра соцдепутатът от региона Антон Кутев.
Кутев обясни, че ще поиска оставката на зам.-министър Тодоров, тъй като театралният дир

Ако до края на този месец директорът на драматичен театър „Сава Доброплодни“ в Силистра Борислав Ненков не бъде уволнен, аз ще поискам оставката на зам.-министър Митко Тодоров. Тази закана отправи днес на традиционната си пресконференция в Силистра соцдепутатът от региона Антон Кутев.
Кутев обясни, че ще поиска оставката на зам.-министър Тодоров, тъй като театралният директор в Силистра Борислав Ненков непрекъснато нарушавал Кодекса на труда, уволнявайки масово свои служители и упражнявайки психически тормоз върху колектива. „Ненков не изпълнява разпорежданията на Министерския съвет, уволнява служители, не работи за реформата, назначава свои хора, които не отговарят на щатното разписание и носи пряка отговорност за закриването на театъра и превръщането му в приемаща сцена“, разказа Антон Кутев. „Аз разпологам с документ, според който Ненков е заявил, че ще уволни и синдикалните членове от театъра, въпреки че законът е на тяхна страна, което е безобразие от негова страна, зам.-министър Митко Тодоров е опитен театрален администратор и ако не въведе ред в силистренския театър, ще му поискам официално оставката“, закани се Кутев.
Кутев коментира и избора на новия омбудсман на Силистра. Според него, изборът на Светлана Димова за омбудсман била „поредната подигравка на ГЕРБ с хората и политически договор с нечистоплътни цели“. „Не съм съгласен с тази кандидатура, съпругът на омбудсманката е общински съветник и е оказвал натиск върху определи личности, самата тя е спорна фигура, както е спорен авторитетът на цялото семейство в обществото, доколкото знам в момента има спряно съдебно производство срещу г-н Димов“, заяви в прав текст Антон Кутев.
Соцдепутатът изрази съмнение дали Стефан Данаилов ще е официалният кандидат на БСП на президентските избори догодина. „Не съм много убеден, че ще се кандидатира, поне до момента той не е заявил подобно желание, а освен това той е доста ангажиран“, обясни Кутев. Според него, най-рано през март или април следващата година щял да стане ясен кандидатът на БСП за президентските избори.
„Георги Първанов е опитен и интелигентен политик и е наясно, че ако новият му проект влезе в конфронтация с БСП, това ще е пагубно за него“, коментира още Антон Кутев. По думите му, бъдещето на проекта „Първанов“ било не да „влиза“ вътре в средите на БСП, а да се изградят структурите му около БСП.

30 thoughts on “Антон Кутев: Ако до края на месеца Ненков не бъде уволнен, искам оставката на зам.-министъра

 1. Господин Кутев, понеже вероятно четете коментарите тук, искам да ви поздравя за позицията около театъра в Силистра и новия омбудсман. Аз съм човек, който е с т. нар. дясна политическа ориентация, но в случая ви поздравявам за вашата позиция. И сте прав, че този Борислав Ненков се оказа голямата злина и беда на гр. Силистра, заради това отстоявайте докрай вашата позиция, ние искаме да имаме театър. Още веднъж ви поздравявам за позицията и дано да успеете, защото СИЛИСТРА ТРЯБВА ДА ИМА СВОЙ ТЕАТЪР, НО БЕЗ НЕНКОВ И ЖЕНА МУ!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. …….искала тятър……а случващото се в селистра какво е…….както вървят нещата скоро и екшън ще се снима в града ни…..

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. Другарю Кутев,позицията,която избирате е популистка.Прекалено добре изглежда,но с поглед към изборите.Не вярвам,че Ви е грижа за хората от Силистренския край,за омбудсмана,съпруга и и семейството им.Не може и да се използват изрази като-„доколкото знам“,звучи махленско.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. Да беше един Ненков, с мед да го нахраниш…ама ако г-н зрителю знаеш колко комунисти „управляват“ с по-тежка от чук ръка и с по-драстични и от на Ненков методи…от години… Директорът на театъра „излезе“ на обществената сцена заради протестите и най-вече заради реформите, които режат „живо месо“ от колектива. А „другарите и другарките“, назначени от БКП/БСП отдавна са прекрачили мноооого норми, но г-н Кутев има избирателно виждане – на принципа „който не е с нас е против нас“ и „наш’то си е наш’то и от него по-хубаво нема“. На това по белия свят му казват „двойствен морал“. Пък и оставки иска…и заплашва… министерство. Набира предизборни активи, зрителю. И да знаеш, че само дясното ще ни извади от тази многовековна кал, в която са ни набутали комунистите. Далаверите им лъснаха и истината за пладнешкия им грабеж на държавата и за имитациите им на демокрация с цел запазване на икономическото им влияние, лъснаха и се оказаха много страшни. Сега са „социални“ само към електората, когото могат да манипулират. Тъй че ориентирай се, зрителю, и не изменяй на вътрешните си убеждения, защото от БСП именно на това разчитат. Всеки може да сгреши за 1 година управление, но някои и след 100 години „грешат“ и май само в своя икономическа полза.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Не ми говори глупости. Наясно съм, че пешерния ти антикомунизъм блика отвсякъде, без дори да можеш да ми дадеш един разумен довод защо блика, но ти задавам въпрос – какво като е от БСП, ДПС, НДСВ и тем подобни, щом е заел полезната за града ни позиция, не е ли редно да го подкрепим? Къде е Стефан Господинов, за да каже как се опитва да спаси театъра, къде са останалите силистренски депутати? Само Антон Кутев води борба да спаси театъра и заради – хвала му! Не ме интересува в случая партията, интересува ме, че само той защитава интересите на Силистра. Сега стопли ли какво ти хортувам?

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. Стоплих, ама ти въвеждаш нови термини, щото има пещерен комунизъм ама антипещерен комунизъм няма. Път така като те препрочитам си го написал ясно, че си с „Т.НАР. дясна политическа ориентация“, а пък аз помислих, че си „десен“.

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   2. Към Зрител: А бе, тъпчо, какъв десен си ти, бе? Я, се скрий! Кутев само се борил за правда и за свобода! Той е една комунистическа издънка, на която хич няма да й мигне окото

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    1. … да бръщолеви глупотевини популистки и да размътва мозъците, дето ги нямат, такива като теб. Срам! Срам! Дясна политическа ориентация да се кланя на комунизма! Кажи му, че е от Силистра и го остави сам…. И да не ме триете, ей! Щото, ако ме трийнете требе да трийнете и тоз Зрител.

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 4. Това е позиция! Браво г-н Кутев!!!!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 5. Какво значение има, от коя политическа партия е г-н Кутев, когато започва да се говори за обществена полза кауза…Нали уж всички искате да има културна институция в Силистра, ето ви, че ликвидирането на театъра е почти свършен факт…В случая, г-н Кутев се включи в каузата за спасяването на театъра = уволняването на Ненков. И дори Кутев да полага усилия се цел PR и печелене на политически точки, нас това какво ни бърка, важното е, че в случая неговите ползи съвпадат с обществените ползи. Затова радвайте се, че отстоява позицията си за театъра и го подкрепяйте за тази инициатива, а вече като дойдат изборите, преценявайте си вече партийно, кой да оглави властта… Но сега не сме на избори, сега сме за театъра… Така че, браво, г-н Кутев!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 6. Преди около 14 месеца, пръв актьора Димитър Колчанов, въпреки оплювките, подигравките и гадната компроматна война, водена срещу него от фамилията Ненкови, повдигна тревожния въпрос за съдбата на театъра и го постави на обществено обсъждане. Ето, че предупрежденията му излязоха верни. И сега накъде? Отговорът, май е КАЗВА ЛИ ТИ НЯКОЙ? Онези, властимеющите, които сложиха на „топло местенце“ съпартиеца си Ненков, се спотайват като мишки, създавайки впечатлението, че Ненкови са НЕДОСЕГАЕМИ, като по този начин правят местенцето им още по-топличко! Ненков има най-малката вина. „Не е луд, тоя , който яде баницата, а оня, КОЙТО МУ Я ДАВА! Никога не съм споделяла идеите на БСП, но, каквито и да са целите на Антон Кутев, щом усилията му са насочени за доброто на града ни, не мога да не му ръкопляскам!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. “ Ненков има най-малката вина “. ненков, ИМА ГОЛЯМА ВИНА! ТОВА ТРЯБВА ДА ГО ЗНАЕ ВСЕКИ СИЛИСТРЕНЕЦ,КОЙТО ОБИЧА ГРАДА СИ. ЕДИН ГРАД,КОЙТО Е ПО-СТАР ОТ БЪЛГАРИЯ.ГРАД,КОЙТО ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ Е БИЛ ПРЕДИ ВСИЧКО,ЦЕНТЪР НА Д У Х О В Н О С Т Т А ! А ЕДНО КОМПЛЕКСИРАНО НИЩОЖЕСТВО(ненков) В УГОДНИЧЕСКИТЕ СИ ДОКЛАДИ ГО НАРИЧА,малък градец,И С ЛЕКА РЪКА ПРЕДАВА ТЕАТЪРА НА ДОБРИЧ.Защо в Добрич ли?! Ами защото тамошния нов директор е представител на герб(председател на общинския съвет) и по тая линия (партийна) решиха,че разваления си,бездействащ от много години театър,могат да го възстановят за сметка на СИЛИСТРА. Да уточня,ненков,е член на Герб.Да кажа на добричлии,че веднъж,преди години,те опитаха вече да мародерстват,не мина и година и театъра им бе затворен.А няколко артисти бяха приютени в СИЛИСТРЕНСКИЯ ТЕАТЪР. Мой съвет не опитвайте и сега.НЕ ВСИЧКИ В ТЕАТЪРА СА ненкови ! По повод думите на ненков,че СИЛИСТРА е малък градец.СИЛИСТРА Е МАЛКИЯ ГРАД В ДОБРУДЖА- Добрич-голямото село на ДОБРУДЖА!

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 7. Ненков има нужда може би от психиатър. Както и тези, които още „умуват“ дали и как да го свалят от поста? Иначе какво друго обяснение може да си даде нормално мислещ човек?

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 8. Кучеата си лаят, кервано си върви! За Антончо Кутевия пък – сетила са Мара да са побара! Театърчето му разплакаха мамичката за годинка време и сега на герба им дреме! Харно поне, че кукления го пожалиха, та поне децата ни, малко от малко да има къде да ходят. А па язе, когато ида на изборите, нема вече да се лъжем и ше знам за кого да си пуснем хартишката

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. За кого ма, Пено, ше си пускаш хартишката? Чела ли си оназинка пиеска – „Без вина виновни“? Зорлем, Пено, ше изкарате чиляка Антон виновен, щот от БСП-то, пък той се бори и мъчи чиляка, ама ей туй сме българите, Пенооооооо, все на партии се делим, а не на таквиз дето защитават интересите и дето не, Пенооооооооооооо. Аре, отивам у кръчмата да пия една мастика, пък довечера може и да прескоча къдя вази, а? 😀 😀 😀

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  2. Леля пена ли си (предполагам,че по скоро си дядо Пеню),ама що партии смени и ти……….. 🙂 И друго,местата в кукления театър отдавна се заети.Закъсня,ужасно закъсня!

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. Верно закъснех, леля. Много се надах, я чистачка, я портиерка да ма земат, ама йок! Сега чекам с надежба Кутев да оправи драматичнийо, па да се намърдам тамо поне като разпоредителка, ама май и тамо на камик ше удара. Свърши се с театралната ми кариерка заради онуй получовече Нянков, пораза да го порази!

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 9. Гледай го мюхлюзина неден, разтревожен бил, ултиматом имал!!! Брей, какви люде се намериха в Силистра. Ами за Кметя с обиколка на талията 220 см. не се ли тревожиш, амиго софийски. Или за Гюнай Сефер, нали сте коалицийка сиромашка, а? А за Миленчо Пенчевия, дето тегли 7млн. заем, който жителите на гр. Силистра ще плащат, не се ли тревожиш? Ами кво стана с оня Явор, който приватизира общински имоти, като на игра, него къде го забрави бре Кутев издънка родова! Язък за чичо ти Великия Филип Кутев? А оная бедна душица кмета на с. Межден, който се самооби за да не проговори за далаверите на Кубито, Вашия приятел от ДПС, няма ли да я оплачеш, бре арно? *********************! А къде са ни улиците, Червений? Къде са ни спортните площадки? Къде са ни МеЧТИТЕ, СЕРГО?

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. ти си геврек……ти си геврек……..ти си геврек…..
   😉
   4 3 2 1 …….събуди ли се ……

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 10. Акцията на другаря Кутев, сама по себе си е похвална. Никак, ама никак не ме интересува какви са личните му подбуди. Важен е само хуманния му порив. ОБАЧЕ!!! Всичката тая патаклама трябваше да стане преди годинка, защото сега вече е пределно късно! Защо ли? Да предположим, че на въпросния консуматор на държавната баница-Ненков, най-подир му измъкнат мазния залък от устата. Да предположим най-хубавото разрешение на въпроса. Намерен е кадърен и амбициозен директор, отпуснати са щатни бройки и работата трябва да започне! Ами сега? Откъде да се найдат добри, вършещи работа артисти? Кой от младите, на- деждни професионалисти ще си зареже столицата или големите градове, където има възмож- ности и за кино, и за телевизии, където се изкарват, все пак сносни пари? Кой ще предпочете Силистра, чудесен град, ама на г..а на географията? Какво може да предложи новия директор на младите специалисти? „Великолепна“ заплата от 300-400 лева? Извънредни участия? Сносни квартири? Навремето, в такива трудни райони се предлагаха абсолютно обзаведени жилища на минимален наем и добавка от 30% върху заплатите. Именно поради тези причини, имаше и добър театър. Сега нито пари има, нито каквито и да са квартири. Почти всички са изкупени или заети от други наематели. Е какво да прави новия директор? Трябва да се върне към политиката на бившия Стайчев. Да назначава местни непрофесионали, взети, дето се казва, направо от улицата. И по такъв начин, поне проблема с квартирите няма да съществува. Е да, ама театралната реформа иска преди всичко качество, което да провокира зрителския интерес. Сами разбирате, че тук, при нас, това е непостижимо. В такъв случай, защо са напъните на другаря Кутев, само той си знае. Силистренци трябва да свикнат с мисълта, че на тоя етап от живота си, свестен театър в града ни няма и не може да има. Похвални са намере- нията и на Иво Андонов, за някаква форма на общински театър, но поради гореизброените причини,по-патриотично ще е да се отделят малко средства за подържането на един добър, самодеен театрален колектив към читалището. Така че, другарю Кутев, благодарско за усилията, но уви, късно е вече. ГЕРБ ви изпревариха преди година и сега се радват на постиг- натите резултати! АМИН!!!!!!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 11. Към всички форумци: Айде стига с тоя ненормалник Ненков, бе! Направихте го национален герой! Че и Кутев – на умряло куче нож вади чак сега! Защо? Навремето, когато Кочланов тръбеше тревожно и сигнализираше навсякъде, тогава само сеир гледахме отстрани. И се упражнявахме в остроумие и подигравки срещу, явно имащите основание доводи. Сега отървахме и последния влак! Хората казват „Като се обърне колата, пътища мнооого!“ Да, ама кой път да хващаме и в коя посока? В кой свят живеем бе, народе? Защо се получава така, че народните ни избранници, дето ние сме си ги избирали, за да им пълним гушките, изведнъж забравят, че са ни само слуги и започват да си мислят че са богоизбрани? 70 години народа на Силистра гради и подържа за самочуствие и гордост своя театър! Колко малки градове от нашия ранг могат да се похвалят със своя културна институция? Няма друг такъв град в България! И ето, че „народните избранници“, без да се допитат до Народа на Силистра, поставиха на директорското кресло един боклук, дошъл от незнам къде, който само за година време изпрати граденото 7 десетилетия…на боклука! Толкова милеят бездушните ни „избранници“ за духовноста Силистренска.! Скоро ще се зовем СЕЛЯНИ! Няма майтап!!!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 12. Що трябва да се срамуваме,че сме „селяни“ като сме такива и то не от скоро….??!!
  Не коментирайте Ненков,а хората които му налагат тази политика.Що си мислите,че Ненков е измислил и прилага тази „реформа“…??!!Той е само маша в други ръце.Ако имаше достойнство щеше да откаже подобна роля но явно „ролята“ е добре платена и нали е „артист“, ще я изиграе докрай.
  Дали ще има,кой да му ръкопляска на края-не го интересува.Приел е „ролята“ на слуга и иска да си заслужи Оскар……уви за разруха,но трябва да се нареди на голяма опашка,много са номинираните за тази „награда“.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Господин Стоянов, Ненков не прилага реформа, той я отрича и може би /Дай Боже!/ това ще му изяде главата. Нищо неподозиращите чиновници в Министерството, безапелационно са приели предложението ненково ДА СЕ ЗАКРИЕ ТЕАТЪРА, тъй като НА МАЛКИЯ ГРАДЕЦ НЕ Е НЕОБХОДИМ. /Цитирам по памет документ/. Така че, ако въпросния индивид е бил маша в нечии ръце, това са ръцете на местните ни велможи!

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  2. Ако нема кой да му ръкоплеска на Ненковчето, баре да имаше некой, кой да го наплеска ама отде да се найдат таквиз юнаци?

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 13. Другарю Кутев, не си правете предизборната агитация на гърба на театъра. Много е грозно. Не си преписвайте заслуги за спасяването му, други достойни хора ви изпревариха,които не се бият в гърдите и не тръбят глупости. Ако театъра има проблеми ще ги реши в съда а не в народното събрание, където кудкудякъте,че нещо вършите. Играта ви е прозаична, само наивници биха ви повярвали.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Е как, имат конгрес на 16-ти другарите!!! Да си вдигнат малко „акцийките“!!!!

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 14. Не е срамно да си селянин,защото селянина е оня,който неведнъж е спасявал България.Срамно е да си селяндур в дънки и диплома от след десетоноемврийски университет.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Деветосептемврийски дънки и следдесетоноемврийски университет май е по-верното, а?

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 15. Господин ПАРАШУТИСТ/кутев/,да вземеш да си ходиш,там от където си дошъл.Силистра няма
  нужда от такива ******************** като теб.Ние сме народ добруджански и по добрудж
  нски ще си оправим нещата,въпреки че Вие БСПето поставихте този човек на този пост.Ние зн-
  аем че Вие КОМУНИСТИТЕ,сте много изопредателни и сте обучени специално във тази посока
  да забърквате *************каша и после оставяте народа да я сърба.Този път обаче Вашата*********** каша,Ненков Ви я сервира за закуска,да Ви е сладко Г-н КУТЕВ.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Май нещо петицата в името ти е объркала ума – хубаво е да попрочетеш повечко из нет-а, та да разбереш кой точно и как наложи Ненков, даже лично го закара с колата си до София, понамеси се в конкурса и протежето беше избрано и „подарено“ на силистренци. И този някой никак, ама никак не е от „БСПето“, както се изразяваш. Ако пък въпроса е просто ей така да си излееш само злобата, давай, не пречиш, то форума е за това – всеки да се изложи както може.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.