Антон Кутев ще организира среща на червените кметове със Сергей Станишев

В близко време възнамерявам да инциирам среща на всички кметове, избр

В близко време възнамерявам да инциирам среща на всички кметове, избрани или подкрепени от БСП, на която ще присъства и лидерът на партията Сергей Станишев, съобщи днес на традиционната си… пресконефренция в Силистра соцдепутатът от региона Антон Кутев. Според него, срещата, чийто лайтмотив щял да бъде взаимоотношенията с ГЕРБ в местната власт, била наложителна. „Масово кметове, които са избрани от листата на БСП или подкрепени от нас, се оплакват, че са под натиск в общинските съвети, където мнозинството е на ГЕРБ“, обясни Кутев. Ако тази среща се осъществи, на нея би трябвало да присъства и силистренският кмет Иво Андонов, който получи третия си мандат като независим, но с подкрепата на тройната коалиция, припомниха запознати.
„Отворената отново тема по случая „Ахмед Емин“ е претоплена манджа, по този начин се спекулира с мъката на неговите роднини“, заяви още Антон Кутев. Според него, темата „Ахмед Емин“ била отворена повторно умишлено, тъй като целта била да се отвлече вниманието от реалните проблеми в момента – болничната реформа, кризата, безработицата. Кутев добави, че здравният министър Божидар Нанев трябвало час по-скоро да си подаде оставката или да бъде уволнен от премиера Бойко Борисов, тъй като осъществявал реформа в сектора, „след която като нищо ще остават трупове“. На въпрос от журналистите кой, според БСП, трябва да има приоритет като първи уволнен министър – Симеон Дянков или Божидар Нанев, Антон Кутев отвърна: „Това да прецени премиерът Бойко Борисов, но и двамата са вредни за управлението на страната“
„Поканата ми към Румен Овчаров за публичен диспут на тема морала в БСП остава в сила, тъй като той продължава да мълчи по въпроса и все още не е отговорил дали я приема или не“, припомни Антон Кутев.