Антон Кутев ще пита Комисията по корупция в НС за Сарийски и премиера Борисов

Соцдепутатът Антон Кутев ще внесе през тази седмица питане до парла

Соцдепутатът Антон Кутев ще внесе през тази седмица питане до парламентарната комисия по корупция за фирмата „Буллес строй“ ООД, в която е съдружник Стоян Сарийски. Кутев обяви намерението си днес в Силистра, откъдето е избран за… народен представител. „Ще настоявам комисията да отговори на въпроса има ли връзка и ако има – каква е тя, между фирмата „Буллес строй“ ООД, в която е съдружник Стоян Сарийски с премиера Бойко Борисов“, обясни Антон Кутев. „Казусът е повече морален, защото може да се окаже, че няма никаква разлика между Братко и Зетко“, добави Кутев.
Също през тази седмица между първото и второто четене на Закона за архивите Кутев възнамерявал да предложи съществена промяна в законопроекта. „Приемам предложението за промяна, след като искат съкращения, но аз ще предложа, ако този закон бъде приет, да се запазят функциите и дейностите на архивите по места, защото не е нормално за един подпис да се ходи например от Силистра във Варна“, подчерта той.
Кутев прогнозира още, че през пролетта на следващата година премиерът Борисов ще направи генерален ремонт на кабинета или в края на лятото ще състави изцяло нов кабинет с участието на Синята коалиция. „Само по този начин той ще удължи политическия си живот с още година“, предположи Антон Кутев.