Арестуваха крадеца на жабите от Дунавския парк

Силистренски полицаи установиха и задържаха 31-годишен мъж, изкъртил и откраднал декоративните елементи от един от шадраваните в Дунавския парк в Силистра, съобщи пресцентърът на полицията.

Оперативно-издирвателните действия са предприети веднага след като в следобедните часове вчера в Районното управление е получен сигнал за посегателството, придружен от видеозапис, предоставен от общината в Силистра.

Въпреки неясните кадри, криминалистите успели в рамките на часове да идентифицират мъжа, извършил деянието. Той е 31-годишен, жител на Силистра, досега без регистрирани криминални прояви. Според информацията до момента, посегателствата са извършени в тъмната част на денонощието на 29 и на 30 май. Мъжът със сила изкъртил първоначално 5, а след това 6 бронзови фигури – жаби, за да ги предаде в пункт за изкупуване на черни и цветни метали.

Вчера полицейските служители успели да открият 6 от фигурите, които били укрити от извършителя, а днес с помощта на добросъвестни граждани са намерени останалите 5. Декоративните фигури са иззети, намират се на съхранение в Районното управление и предстои да бъдат върнати на Общината.

31-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа. Материалите по случая ще бъдат докладвани на Районната прокуратура. Работата по разследването продължава. Според юристи за подобно деяние законът е предвидил до 5 години лишаване от свобода, като не е предвидена глоба.

1 thought on “Арестуваха крадеца на жабите от Дунавския парк

  1. Видими резултати….! Един селчо чупи асансьор, друг шадраван! Що не си стоят на село, в калта!

    Палец нагоре 0 Палец надолу 1

Comments are closed.