Арестуваха трима майстори на пико на остров в гората

Droga pikoМобилна лаборатория за производство на синтетичната дрога пико бе разбита при полицейска операция на служители на Областната дирекция на МВР в Силистра, съобщи пресцентърът на ведомството.

Действията на полицаите стартирали малко преди полунощ на 19 октомври в района на Главиница след съгласуване с Окръжната прокуратура. Там в местността „Горски кът” в беседка, разположена на остров сред язовир, били заловени трима мъже – Н.Р., на 28 години, С.А., на 34 и Д.П. на 33 години, в момент на синтезиране на наркотичното вещество пико. Иззети били разположените в беседката туристически газов котлон, стъклени колби и съдове, прекурсори, бутилка с течност, реагираща на метамфетамин и бяло вещество, също реагиращо на метамфетамин. По предварителни данни иззетото оборудване е използвано като мобилна лаборатория за полево извличане на синтетична дрога.Droga piko (2)

Малко по-късно същата нощ в района на село Зафирово били засечени двама мъже, съпричастни по случая – 23-годишния Г.С. и К.Г., на 38 години, придвижващи се с лек автомобил „Форд”. Претърсвайки колата, полицаите открили 5 г хероин и 5 г канабис, след което двамата мъже били задържани за срок до 24 часа.

Във вторник в домовете на „островитяните” Н.Р., С.А. и Д.П. било извършено претърсване, при което били намерени и иззети 286,7 г хероин, 156,9 г канабис, две бутилки с течност със специфичен мирис, химически вещества за производство на пико и електронни везни. Тримата мъже, известни с извършване на подобна дейност били задържани за срок до 24 часа, като впоследствие с постановление на прокуратурата този срок е продължен до 72 часа.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по разследването продължава.

4 thoughts on “Арестуваха трима майстори на пико на остров в гората

 1. Паралел 44, ваша си работа, но е добре в заглавията да не използвате жаргонни термини. Метамфетамин щеше да свърши работа. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BC%D1%84%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BD

  Явно целта е да се измислят гръмки заглавия, които да привличат читатели, но да не стане накрая като в оня случай:

  „На сватба. Млад метъл към DJ:
  – Пусни нещо за пого.
  След минута:
  – Специален поздрав за Пого с най – новата песен на Галена! “

  🙂

  За който няма представа какво е пого: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%BE%D0%B3%D0%BE

  Палец нагоре 1 Палец надолу 2

  1. Използвана е информация от пресцентъра на МВР без промяна.

   Палец нагоре 1 Палец надолу 2

   1. ОК
    В такъв случай си вземам забележката обратно. Добре е да допишете отдолу, че информацията е от пресцентъра на МВР и не са внасяни промени. 😉

    Палец нагоре 1 Палец надолу 1

 2. Пише си го още в първото изречение!

  Палец нагоре 2 Палец надолу 1

Comments are closed.