; Археологическият музей подгизна, вързаха го към канализацията | ПАРАЛЕЛ 44 __ ПОРТАЛЪТ
 
|

Археологическият музей подгизна, вързаха го към канализацията

Ремонт на последиците от мащабния многомилионен проект за нова канализация в Силистра започна край Археологическия музей в града. Оказа се, че при строителните работи културната институция и близките питейни заведения не били присъединени към новата подземна инфраструктура, разказаха от музея.

Година и половина след завършването на проекта къде са се изливали фекално-битовите води на музейните служители и на клиентите в барчетата никой не знае. Едва наскоро заради миризмата и избилата в мазетата влага в музея усетили, че нещо не е в ред и алармирали ВиК. Най-вероятно мръсните води са се изливали и попивали в земята, разсъждаваха историците. Още в понеделник служители и техника на дружеството започнаха да поправят работата на колегите си.

Този и подобни проблеми започнаха да „извират” още докато течаха строителните дейности по проекта. Тогава строителни фирми алармираха за некачествена работа по отделни участъци в града и за монтиране на различни от проектните материали и консумативи. Специална общинска комисия издири по трасето на водния цикъл десетки проблемни зони и фирмата-изпълнител уж ги приведе в нужното състояние.

Вчера минувачи край музея, разбрали за причината за спешния ремонт коментираха, че на културната институция и на частните имоти, които явно не са ползвали новата канализация от година и половина трябва да им се приспаднат парите, плащани за отходна вода и пречистване да нормализиране на ситуацията.

5 коментара по “Археологическият музей подгизна, вързаха го към канализацията”

 1. ХАДЖИЯТА каза:

  А отсечката от входа на градината откъм общината и улица “ Москва“, дето ухае на лайна ?

  Палец нагоре 5 Палец надолу 0

 2. Под липата каза:

  Браво на видимите резултати.

  Палец нагоре 3 Палец надолу 2

 3. vceeeeee каза:

  Кой ще плаща сега този гаф мишки смотани

  Палец нагоре 4 Палец надолу 1

 4. мария каза:

  жалби относно вонята която излиза от канализационните шахти особено покрай Дунавския парк и вече почти навсякъде откъдето минават тръбите на прословутата ПРЕЧИСТВАТЕЛНА СТАНЦИЯ ПОДАВАЙТЕ към небезизвестния бизнесмен и УПРАВИТЕЛ НА ВИК -СИЛИСТРА инж.в.боранов

  Палец нагоре 3 Палец надолу 0

Коментирайте

Правила за коментиране