Асен Блатечки ни кани без страх на постановката „Опасно за живота”

Големи патлаци и неочаквани обрати ще видят зрителите в постановката „Опасно за живота”
Големи патлаци и неочаквани обрати ще видят зрителите в постановката „Опасно за живота”

Звездата Асен Блатечки пристига в Силистра като изпълнител на главната роля в спектакъла „Опасно за живота”, реализиран от театралната къща „Viva Arte“. Той е и неговият режисьор, а сценограф и автор на музиката са съответно Антония Попова и Христо Намлиев. Участват още Невена Бозукова, Стефан Иванов, Милена Маркова и Асен Лозанов, превъплътили се в образите на останалите персонажи.

Става дума за екшън-комедия, създадена по избрани творби на френския драматург Пиер Шено и пренасяща зрителя в света на големия бизнес. В нея има всичко, включително бързи финансови удари, направени чрез подставени лица, измамни схеми и други подобни инсинуации, особено актуални през последните години и в България. Има и сблъсъци с представителите на подземния свят: разните мутри, крадци, рекетьори и т.н., също до болка познати на всички ни.

Оттук и темата за параноята, която връхлита хората, когато са на ръба, и която обаче е блестящо пародирана, тъй както е пародиран целият уж криминален сюжет в спектакъла. Пораждат се и редица абсурдни ситуации, гарнирани с резки обрати, откъдето и големият интерес на публиката към него. В момента той е на национално турне, а в града ни ще бъде на 17 май, когато от 19,00 ч. ще бъде представен в салона на бившия театър.