БДЖ изпревари недоволството на пътниците – пуска спален вагон до София

ZP gara (2)Ежегодният проблем с наличието на спален вагон до София, особено през зимата бе решен от БДЖ без традиционните граждански сигнали до медиите и прехвърляне на писма между институциите.

Спален вагон от София до Силистра ще има и стартът му е на 13 декември, неделя. В планирания нов график за движение на влаковете, който ще влезе в сила от тази дата се възстановява движението на спален вагон по направлението Силистра – София – Силистра, става ясно от писмо на „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД до областния управител на Силистра Стоян Бонев.

В него се казва, че „като национален железопътен превозвач „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД се стреми постоянно да откликва на потребностите на клиентите, да повишава комфорта и качеството на транспортната услуга. Известно ни е, че особено през зимния сезон за гражданите на област Силистра и за цяла Североизточна България железопътните връзки със столицата са най-предпочитани“, заявяват в нарочното писмо от столицата.

Предвидено е движението на вагон със седящи места и един спален вагон да бъде както следва: от Силистра влакът ще заминава в 19,15 ч. и ще пристига в Горна Оряховица в 1,36 ч. На гара Горна Оряховица вагоните ще бъдат прикачени на друг влак и ще пристигат на гара София в 6,10 ч. В обратното направление влакът от София ще тръгва в 20,25 ч. и ще пристига на гара Силистра в 7,03 ч.

В писмото се изразява увереност, че до голяма степен предлаганата услуга отговоря на очакванията на клиентите на БДЖ. Силистренци се надяват датата 13-ти, макар и да не е в петък, да не окаже влияние върху решението на столичните железничари.