Бизнесменът Стефан Райчев напуска Общинския съвет в Силистра

Известният силистренски бизнесмен Стефан Райчев е подал заявление за напу

Известният силистренски бизнесмен Стефан Райчев е подал заявление за напускане на Общинския съвет, където той бе избран от листата на Политическо движение „Социалдемократи“. Новината бе потвърдена от председателя на местния парламент Александър Сабанов…
Справка в деловодството на общински съвет показва, че от 2008 година досега Стефан Райчев има общо 17 отсъствия от заседания, като последните шест от тях са последователни. Според правилника за работа на общинския съвет, при три последователни отсъствия на старейшина от заседания без предварително уведомление, председателят на общинския съвет трябва да подаде в ОИК заявление за отстраняване на дадения съветник.
През пролетта на 2009 година, отново за 7 последователни отсъствия от страна на Райчев, бе подаден сигнал в ОИК за отстраняването му, но тогава комисията прие, че той не е бил надлежно уведомяван за заседанията. След този случай местните парламентаристи приеха поправка в правилника за дейността си, според която заседанията на общински съвет се провеждат всеки последен четвъртък от месеца. Въпреки това всички съветници се уведомяват за насрочените сесии лично по телефона, освен в случаите, когато съветниците не отговарят на повикванията, обясни Александър Сабанов.
Следващият в листата на ПДС, който трябва да заеме мястото на Стефан Райчев, е бившата зам. кметица Цветана Игнатова, която сега е в екипа на градоначалника Иво Андонов. Според Сабанов, преди дни Игнатова също е заявила в писмен вид, че не желае да става общински съветник и по този начин правото да седне на съветническата банка се падало на д-р Теодор Иванов, шеф на местната структура на БЛС и трети в листата на социалдемократите.