Бизнесмен увековечи имена на загинали от с. Светослав

Областният управител на Силистра д-р Владимир Янков, зам. област

Момент от освещаването на паметната плоча в с. Светослав
Момент от освещаването на паметната плоча в с. Светослав

Областният управител на Силистра д-р Владимир Янков, зам. областната Денка Михайлова и народният представител от ГЕРБ Стефан Господинов уважиха днес церемонията по откриване на паметна плоча в село Светослав, община Кайнарджа, Силистренско. Тя увековечава имената на загиналите в трите войни – балканската, първата и втората, от село Светослав и е дарена от Тодор Тодоров, дългогодишен арендатор  в района, който е известен с благотворителната си дейност. Само преди месец арендаторът подари детска площадка на село Полковник Чолаково, припомниха от областта.
„В дни на финансова, икономическа и морална криза е нужно да се обърнем към корените си и да се засрамим за слабата си памет. Имаме с какво да се гордеем и жертвоготовността на тези хора е доказателство за думите ми”, посочи Тодор Тодоров. Самата паметната плоча бе осветена от отец Добри Чаков от силистренския катедрален храм „Св. св. първоапостоли Петър и Павел“, който отслужи и заупокойна панихида за загиналите. Имената на 10 души от селото, загинали във войните, остават вписани в черния мрамор, като част от урока по история на селото. Монументът е тежък 420 кг, изработен е по проект на самия дарител. Общата стойност на дарението е около 6000 лева
Също днес Тодор Тодоров направи още едно дарение, но този път в с. Кайнарджа, допълниха от областната управа. На тамошния старчески дом той е подарил специален медицински уред-стол, който струва 1800 лева.

3 thoughts on “Бизнесмен увековечи имена на загинали от с. Светослав

  1. един нормален човек прави нещо от сърце а не от користни мисли….

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  2. Токмаков – Господин за един ден, с Тодор Колев..

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.