; Благотворителен маратон от 648 км събра пари за нови книги в библиотеката | ПАРАЛЕЛ 44 __ ПОРТАЛЪТ
 
|

Благотворителен маратон от 648 км събра пари за нови книги в библиотеката

194 души взеха участие в благотворителен маратон в полза на Регионалната библиотека «Партений Павлович» в Силистра. Основен организатор на културно-спортната проява бе силистренската агенция на Застрахователна компания «Олимпик» с инициативата си „Чрез спорт към знание” – благотворителен маратон „400 м = 1 лев” с цел събиране на средства за купуване на книги за библиотеката.

В неделния ден на старта на 400-метровото трасе застанаха участници от всички поколения. 7-месечният Владимир Минев «пробяга» разстоянието редом до 75-годишния Димитър Димитров, като и двамата получиха награди от организаторите.

Маратонът стартира в 8,00 ч. и приключи в 12,00. Правилата изискваха всеки записал се участник през това време да пробяга минимум 1 обиколка от 400 метра и която прибавя към общата сметка 1 лев. За събитието бяха дошли и трима гости от Варна, които дадоха сериозен принос за увеличаване на сметката, като всеки от тях пробяга по 58 обиколки.

Трасето бе пробягано общо 1621 пъти, колкото и левове събраха участниците.

Директорът на библиотеката Даниела Недялкова благодари на организаторите на събитието и на участниците в маратона. «С всяка стъпка от маратона ние акумулирахме ентусиазъм, опит, амбиции, нова енергия и сила, която ще се преобразува в натрупване на знания. Всички 194 участници направиха своя безценен влог в дар за добро, дар за българска книга и българско слово. И независимо от пределите на възрастта и физиката, в любимия силистренски парк си дадоха среща и малки, и големи, но обединени от възможността да направят своето спортно приключение край хубавия син Дунав”, заяви Недялкова.

 

Коментирайте

Правила за коментиране