Болницата търси дарители на кръв и кръвна плазма

Отделението по трансфузионна хематология към Многопрофилната болница за активно лечение в Силистра започва набирането на кръводарители за реконвалесцентна плазма от преболедували COVID-19 или с положителен PCR-тест след 40 дни от изследването му, съобщи пресцентърът на лечебното заведение.

Кръводаряването започва от 30.11.2020 г. всеки понеделник и четвъртък от 8,00 до 11,00 ч. Ще се извършва преглед от лекар и след одобрение ще се дарява кръв. Необходимо е да се представи документ за положителен тест.

Силистренската болница апелира и за даряването на кръв. В трудната ситуация, в която се намираме по време на епидемията, кръводаряването е сред най-високохуманните постъпки, които не може и не би трябвало да бъдат оценявани в пари! Всеки ден поради катастрофи, операции, раждания и множество заболявания, много хора в България имат животоспасяваща нужда от кръв и кръвни продукти, които се набавят ЕДИНСТВЕНО чрез КРЪВОДАРЯВАНЕ! Редовното, доброволно и безвъзмездно кръводаряване е в основата за осигуряването на необходимите количества висококачествена и безопасна кръв.

Отделението по трансфузионна хематология е отворено за кръводарители всеки ден от понеделник до петък от 8,00 до 12,00 ч., където под контрола на лекар специалист можете да дарите кръв.