Борис Велчев в Силистра: Българската прокуратура е изключително натоварена

Българската прокуратура е изключително натоварена, през миналата година ние сме извършили 360 000 предварителни проверки, тоест – проверявали сме въпроси, които са от компетеността на други органи.
Това заяви днес в Силистра главният прокурор Борис Велчев, който бе на работна среща в дунавския град с местните магистрати. „Тази среща с колегите от Силистра беш

Българската прокуратура е изключително натоварена, през миналата година ние сме извършили 360 000 предварителни проверки, тоест – проверявали сме въпроси, които са от компетеността на други органи.
Това заяви днес в Силистра главният прокурор Борис Велчев, който бе на работна среща в дунавския град с местните магистрати. „Тази среща с колегите от Силистра беше необходима, защото аз съм главен прокурор от 5 години, а все още не бях се срещал с тях, за да чуя на място техните проблеми“, обясни той.
„Иска ми се тази цифра – 360 000 извършени от нас предварителни проверки, да даде повод да се замислим, защото в 360 000 случая ние сме замествали други органи“, коментира Велчев. Той призна, че се е опитвал да повлияе в тази насока, но „засега резултатите не са обнадеждаващи“.
„Аз съм последният човек в държавата, който ще обяснява проблемите на ежедневието с проблемите на законодателството“ – така главният прокурор коментира мнението на видни юристи, че Наказателният кодекс е остарял и има нужда от осъвременяване. „Да, някои от законите са твърде стари, твърде архаични, но си мисля, че те са в добри ръце и могат да вършат добра работа, нека не се извиняваме само със законите“, допълни още Борис Велчев.

9 thoughts on “Борис Велчев в Силистра: Българската прокуратура е изключително натоварена

 1. след като прокуратурата е извършила 360 000 предварителни проверки, не мога да си обясня какво е вършила полицията през това време. Ако може някой прокурор да ми отговори че нещо не сгрявам.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. полицията ли … нищо
  преди години като свиха портфейла на жена ми – отиваме да пускаме жалба в РПУ-то а там един от криминалистите ни вика … абе ако се разтършувам ще я намеря – ама не мога да го докажа … и продължи да си чопли семки на топло в стаята …. ето това правят

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. Не току така е в Силистра. Да не би защото прокуратурата проверява кмета по сигнал от Сметната палата? Велчев и президента са близки, кмета също. Цената е висока. Нова партия. Трябва да се спасяват нашите хора. Това е истината. Крайният резултата е известен. Радвайте се силистренци! А дългоочакваните смени в прокуратурата ще почакат, както и работатат им в интерес на гражданите.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 4. любопитен – недей да търсиш под вола теле … до обяд Велчев е бил в Добрич – днес /02.11./ е в Русе, а след това ще е в Разград … а какви дългоочаквани смени в прокуратурата очакваш … може би някой да те покани на работа там …

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Времето ще покаже Йордане вола крава ли е или не. А ти да не би да работиш в прокуратурата, че те страх от смени или имаж нужда да ти осигурява чадър?

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 5. Ами , Румен Атанасов брей хора искал пак да ства Окръжен прокурор в Силистра, че от София го пенсионирват, а стане ли прокурор още 2 годинки ще си кюта на топличко пък и може повечко с тази пенсионна реформа. Многобройните му наследници също ще продължат да си живеят животица благодарение на тати.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 6. Йордане, от това което пишеш става ясно че не си в час с материята. Ставаше въпрос за предварителни проверки а не за игра на копчета. Аман от пъдари по сайтовете. Не съм защитник на Атанасов, но ако не знаеш той е прокурор от Окръжна прокуратура в Силистра и то не за две години а за неопределено време- до когато си поиска

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. за този същия Румен Атанасов,който беше адвокат в Тутракан ли,става дума ? ако за него
   елате в Тутракан и ще се уверите,че тук още се носят легенди занеговното“адвокатстване с две думи „пази боже от такъв прокурор“ .

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  2. грУйчо, ти май нещо се обърка – аз не съм писал нищо за Р.Атанасов. А че е пркурор в прокуратурата знам. Но не е докато си поиска, а точно до пунсия … а според указанията от ВСС вече и те се пенсионират според годините си – май нещо ти не си в час.
   Хайде остани със здраве ….

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.