Бронзов дебют в отговорно състезание направи Йоанна Маринова

Бронзов медал спечели младата спортна надежда Йоанна Маринова в Държавното първенство по стрелба, проведено в Пловдив. Състезателката на Стрелкови клуб „Снайпер 92“ и ученичка в Спортно училище „Дръстър“ постигна резултат от 391,4 точки в дисциплината 40 изстрела на 10 метра с пневматична пушка. Това е първи медал от такъв ранг за възпитаничката на треньора Иванка Димитрова. Добрата подготовка и отличната екипировка и пушка, с която разполага, сбъднаха мечтите на Йоанна.

СК „Снайпер – 92“ участва с общо 6 състезатели в отделните възрастови групи. В групата за състезанието бяха включени по трима седмокласника и трима осмокласника от Спортното училище. Другите представители в дисциплината заеха съответно осмо място за Камелия Славова /377,9 т./ при момичетата от 21 участнички, и седмо място за осмокласника Стелиян Бошнаков /349,7т./ при момчета в конкуренция със 17 състезателя.

В дисциплината 40 изстрела с пневматичен пистолет при момчетата участие взеха седмокласниците Димитър Димитров и Божидар Тодоров, както и направилия дебют на такова състезание осмокласник Радослав Янков. В конкуренция от 32 състезатели Радослав постигна резултат от 334 т. и се класира на десето място. Димитър Димитров остана тринадесети с 330 т. Заради повреда в пистолета Божидар беше дисквалифициран.