Буровци участваха в Световната седмица по предприемачество

InovaciiВ Професионалната гимназия по стопанско управление, администрация и услуги „Атанас Буров” в Силистра се проведе училищен кръг на състезанието „Иновационен лагер”. То беше част от Световната седмица по предприемачество, 16-22 ноември, чийто организатор у нас за седма поредна година бе фондация „Джуниър Ачийвмънт – България”.

Участваха 24 ученици от различни специалности, включени след предварителен подбор в 6 отбора от по четирима души. Поставени в интерактивна среда, те трябваше да генерират оригинални идеи и да разрешат дадения казус в рамките на няколко часа. Демонстрираха изобретателност и предприемачески нагласи, още повече, че разполагаха само с достъп до интернет, ползвайки и съветите на неколцина консултанти-доброволци.

Компетентно жури, съставено от преподаватели и бизнесмени, накрая излъчи сред тях най-добрите, като обяви за победител отбора „Буровци”, следван от отборите „Самозащитници” и „Новатори”, класирани на второ и трето място. Имаше и гости от Регионалния инспекторат към МОН и от отдел „Образование”, поздравили ги с успешното представяне и връчили им грамоти и награди.

Целта на Световната седмица по предприемачество е да вдъхнови младите хора да изследват потенциала си и да се развиват чрез иновации, въображение и творчество. Другата цел е да ги насърчи да мислят и действат глобално, превръщайки идеите си в реалност. Затова чрез множество подобни прояви в нея се включват милиони средношколци от България и целия свят, както стана и този път, споделиха от гимназията.