БЧК се изнесе от офиса на БСП в Ситово

Пунктът на БЧК в село Ситово вече е преместен от офиса на БСП, съобщиха от областната управа на дунавския град. Областният д-р Владимир Янков е бил уверен лично от председателката на областния съвет на БЧК Йорданка Копринджийска за изнасянето на хуманитарната организация от политическия офис, в който се е помещавал. По думите на Ко

Пунктът на БЧК в село Ситово вече е преместен от офиса на БСП, съобщиха от областната управа на дунавския град. Областният д-р Владимир Янков е бил уверен лично от председателката на областния съвет на БЧК Йорданка Копринджийска за изнасянето на хуманитарната организация от политическия офис, в който се е помещавал. По думите на Копринджийска, по случая се е намесил и председателят на БЧК Христо Григоров,  сезиран от силистренския губернатор, след което временния пункт на БЧК е бил преместен в училището в село Ситово. „Оттам ще се получават и хранителните продукти от третия транш на програмата „Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз на социално слаби лица”, уточниха от областта.
Преди дни областният д-р Владимир Янков разпореди проверка, която да установи дали пункт на БЧК в село Ситово се помещава в местния клуб на БСП. Проверката бе провокирана от сигнал, подкрепен със снимков материал, в който се твърди, че в продължение на два месеца в клуба на БСП в село Ситово се раздават помощи на БЧК.
„По тази причина, след като стана ясно, че сигналът отговаря на истината, областният управител д-р Янков ще разпореди подобна проверка в цялата Силистренска област, за да не се допуска практиката хуманитарни организации да бъдат ползвани за политически облаги“, съобщиха още от областната управа.

1 thought on “БЧК се изнесе от офиса на БСП в Ситово

  1. д-р Янков на какъв принцип избиране къде да се намесите. Защо не потърсите сметка на директора на болницата защо е разменила бившето детско или част от него за аптечно, което даже не е собственост на боницата след размяната тъй като е с преодстъпено право на строеж. Защо обвинявахте д-р Найденов в корупция, той за близо десет години управление защо не транпоса споменатото отделение ,а през 2008 след два петъка служба тя го направи. |Аз мога да ви отговоря защото всичко се прави с мярка и д-р Найденов явно е на доста по високо ниво от вашето протеже.

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.