„Българе”, „Ритон” и Владо Въргала веселят две седмици жителите на Дулово

Владо Въргала ще участва в празниците с постановката си „Червената или черната”
Владо Въргала ще участва в празниците с постановката си „Червената или черната”

С ден на самоуправлението в Дулово стартираха майските културни тържества „Дни на моя град – Дулово 2016“. В началото на седмицата жителите на общината отбелязаха дните на Европа и на победата над фашизма с поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите във войните в село Межден. В седмичната програмата на празниците на 11 май се проведе среща на библиотечните работници по повод Деня на библиотекаря.

Кулминацията на тържествата е днес, 14 май, когато се отбелязва Празникът на Дулово, посветен на обявяването му за град преди повече от 40 години. Празничния ден бе открит с концерт на „Дуловски славеи” в центъра на града, а в градския парк се проведе Преглед на туристическата сръчност.

Ансамбъл „Българе“ и Дует „Ритон“ ще са „черешките на тортата“, като част от празничния концерт, който започва в 19,00 ч. в центъра на Дулово, който ще завърши с лазерен спектакъл и заря.

Празничните дни продължават и през следващата седмица, когато на 16 май, отново в центъра на града любителите на фолка ще се насладят на изпълненията на Фики Стораро. Концерт „Годишна продукция“ на читалищните формации на читалище “Никола Й Вапцаров”, спектакълът „Червената или черната“ с участието на Влади Въргала, са също част от майските културни празници в Дулово, съответно предвидени за 18 и 20 май.

По традиция майските празници приключват на 24 май с тържества по училищата, празнично шествие на училищни и читалищни колективи, както и изпращане на абитуриентите от випуск 2016 на площада.