„Български пощи“ кани децата в конкурс за писма

„Български пощи“ ЕАД обявява стартирането на националния етап на 49-ия Международен епистоларен конкурс за млади хора на Всемирния пощенски съюз /ВПС/ и ЮНЕСКО. Темата за 2020 г гласи: „Напиши послание до възрастен човек за света, в който живеем“.

В конкурса могат да участват само деца на възраст до 15 години. Международното бюро на ВПС не приема съчинения, изпратени от училища. Всяка от допуснатите до конкурса творби трябва да отговаря на определени условия, които са публикувани на сайта на „Български пощи“ ЕАД. Желаещите да участват в конкурса могат да изпратят своите съчинения не по-късно от 20 март 2020 г. на адрес: „До РУ на „Български пощи” ЕАД, За 49-ти Епистоларен конкурс“.

Победилото в националното класиране писмо ще бъде преведено и изпратено до ВПС за участие в 49-ия Международен епистоларен конкурс за надпревара с другите национални победители. Отличените творби и участници, както и съчинението, спечелило първа награда, ще бъдат публикувани на официалната интернет страница на „Български пощи” ЕАД.