Бързи тестове за коронавирус дари Александър Сабанов на болниците в Силистра и Тутракан

150 бързи тестове от най-висок клас дари народният представител Александър Сабанов на болниците в Силистра и Тутракан. 100 от тях получи силистренската болница, а 50 здравното заведение в Тутракан.

Изпълнителният директор на болницата в Силистра д-р Даниела Костадинова благодари на Александър Сабанов за благородния жест и заяви, че актуалните в днешното време консумативи ще намерят своето място в грижите за пациентите. „Ще правим тестовете на хора, които вече са преболедували болестта, както и такива със сериозна симтоматика, предполагащата заразяване с COVID-19, заяви д-р Костадинова. Те са лесни за употреба и всяка сестра може да работи с тях“.

В момента болницата се нуждае от това, което да успокои хората на „първа линия“ – защитните средства. Направени са заявки, всеки ден се получават оферти, но никой нищо не носи, заяви д-р Костадинова.

Директорът на болницата в Тутракан, д-р Богомил Бойчев, също благодари за дарението на народния представител Александър Сабанов. Той заяви, „ че също са направили заявка, но засега нямат доставка. Така, че дарението идва в точния момент и ще бъде използвано при случаи със изразена клинична картина за заразяване с коронавирус.“ Д-р Бойчев изрази надежда, че тези случаи ще са максимално малко.