Бюлетините пристигнаха и зачакаха изборния ден

Izbori printeri (2)Над 178 000 бюлетини получи вчера Общинската избирателна комисия /ОИК/ и ги заключи за отговорно пазене до раздаването им по 95 избирателни секции в събота. Заедно с тях с протокол бяха приети и другите изборни документи. Те пристигнаха от столицата още в понеделник, а тези за референдума миналата седмица и бяха съхранявани в областната администрация. Представители на ОИК Силистра първи получиха заветните бели листи, а след тях и другите общини потеглиха с охрана към родните комисии.Buletini (3)

54 000 са бюлетините с които ще гласуваме за кмет на община Силистра, съобщи председателят на ОИК Теодора Тодорова. Почти толкова – 53 930, са бюлетините, в които ще определим силистренските „старейшини” на новия Общински съвет. 15 000 бюлетини ще бъдат раздадени в 10 силистренски села, където ще си избират местните кметове. С други 55 700 хартиени символи на народния вот ще решим дали да се въведе електронното гласуване в страната.

От общинската администрация рапортуваха за пълна готовност на техническата част от изборите. Почти 5000 лева са дадени за зареждане с мастила на изборните принтери и проверката им. Купени са и пакети с хартия за изборните протоколи. Наред и в пълна изправност са и прозрачните урни, които ще приберат гласовете на електората.