Весела Лечева облече с нова екипировка млада спортна надежда

Весела Лечева подари спортен екип на младата спортна надежда Ванина Илиева, ученичка в Спортното училище и възпитаник на Стрелкови клуб „Снайпер – 92“ в Силистра. Ванина е двукратен републикански шампион при момичетата, спортист на училището си за 2018 г. и бе в десятката на спортистите на Силистра за 2017 г.

По време на срещата с участниците от клуба тя припомни, че нейната кариера като спортист е започнала именно от Силистра. Лечева се срещна и с треньорите на клуба. Те споделиха пред нея, че имат сериозни затруднения при набавянето на спортните оръжия, иначе желаещи да тренират има.

За съжаление, за последните 30 години нищо не се е променило в спортните клубове, особено тези за спортна стрелба. Програмите, които касаят финансирането им не са променяни от 10 години. Спортът дава много за всеки човек. Затова искам този път, който съм имала, да го имате и Вие, за да имате шанс в спорта“, заяви Лечева.

Тя добави, че преди дни е защитавала Закона за спорта в Народното събрание и е казала, че спортът няма нужда от рестрикции, а от сърце и пари. „Този спорт е наистина скъп, но си заслужава, защото и децата получават различна култура. Те гледат по друг начин на оръжието и стрелбата – като възможност за изява, не да стрелят по улиците, а на спортните площадки“, каза народният представител. На малките стрелци Лечева пожела да бъдат и ученолюбиви.