Видин кани учениците във фестивала „Дъга над Дунав”

 

Landscape with a double rainbow from a lake

Стартира надпреварата за Втория международен средношколски фестивал „Дъга над Дунав”, който ще се проведе на 9, 10 и 11 юни във Видин, организиран от тамошната Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров”. Това става с подкрепата на Общината, Регионалния инспекторат по образование и Областния информационен център в крайдунавския град, чиято цел е да се популяризира културно-историческото наследство на държавите от поречието на река Дунав.

Темата тази година е „Река Дунав – памет европейска”, а оценяването ще се извърши от компетентно жури, което ще връчи дипломи, сертификати и предметни награди на победителите от България и чужбина. Повече подробности могат да се научат от сайта www.pgaz.org или от Професионалната гимназия по механотехника „Владимир Комаров” в Силистра, заела се с разгласата на фестивала на наша територия. Както неотдавна съобщихме, нейните възпитаници заеха челните позиции в категорията „Фотография” по време на първото му издание, състояло се във Видин през миналата година. Тези дни те започнаха да се готвят усилено и за предстоящото, вярвайки, че отново ще се наредят сред най-добрите, споделиха оттам.

 

3 thoughts on “Видин кани учениците във фестивала „Дъга над Дунав”

  1. Твърде трудно хораа се свързват с това училище.
    Защо не побликувате подробности относно участието на ученици и както разбираме тяхното оценяване. какво може,какво трябва да представят те. Как да участват индивидуално или групово.
    Моля,пишете подробно,за да могат и учениците от училищата в областта ни да се подготвят и участвят.

    Палец нагоре 1 Палец надолу 0

Comments are closed.