Виктория и Денислав от Силистра се ожениха като Манол и Елица от „Време разделно“

Младоженците Виктория и Денислав от Силистра се врекоха във вечна любов и вярност, като годежът им пресъздаде прочутата сцена оМладоженците Виктория и Денислав от Силистра се врекоха във вечна любов и вярност, като годежът им пресъздаде прочутата сцена от сватбата на Манол и Елица от филма „Време разделно“.

Това се случи вчера край Разград, като с това официално бе поставен и рекорд за най-дълга сватбена трапеза на Балканския полуостров. Автор на рекорда е сдружението „Лудогорие“ с председател Валентин Димов, уточнява БТА. Общата дължина на петте софри бе 441,60 метра с 1000 участници. Рекордът бе регистриран в 15.35 часа в местността Пчелина край Разград от специална комисия, а сертификатът за него бе връчен на председателя на сдружението Валентин Димов.
Рекордната трапеза бе подредена специално за сватбата на младоженците Виктория и Денислав от Силистра, които се врекоха във вярност по подобие на сватбата на Манол и Елица от филма „Време разделно“. В сватбеното тържество се включиха над 1000 души – роднини и близки на младоженците, приятели и много хора от всички краища на страната. Всички гости, облечени в народни носии, бяха насядали на пет софри, разположени върху традиционни български черги.


В началото младоженците сключиха граждански брак на сцената пред хилядите гости на събора. След това отец Иван от Нови хан благослови младото семейство.
За да бъде автентичен ритуалът, 52 медни чанове заедно със седем кабагайди озвучиха местността. За гостите бяха осигурени 200 погачи, половин тон вино, 200 кг сирене, седем казана с боб по хайдушки и 12 печени агнета.
Възстановката бе част от програмата на Третото издание на националния събор „Лудогорие“, който се състоя в местността Пчелина. Организатор на проявата бе сдружението „Лудогорие“ със съдействието на РЕКИЦ „Читалища“ и с подкрепата на община Разград. /Снимки – Интернет/

10 thoughts on “Виктория и Денислав от Силистра се ожениха като Манол и Елица от „Време разделно“

  1. Българските традиции, които са ни запазили като народ през вековете, нямат цена!

   Палец нагоре 11 Палец надолу 1

  2. Това са разходи за 1000 човека,не можеше ли тази сватба да се направи в Силистра,да речем на Крепоста.

   Палец нагоре 2 Палец надолу 4

 1. А теб какво те вълнува това?! Недей да плачеш на чужд гръб!

  Палец нагоре 10 Палец надолу 2

 2. Скрит заради нисък рейтинг на коментара. Натисни за да видиш.

  Палец нагоре 1 Палец надолу 23

  1. Как може така да говорите за добрите инициативи……….. Не забравяйте, че не всичко е пари, а мислите ли че на тази сватба са дадени хилядарки, срамно е дори да се помисли това…………….

   Палец нагоре 11 Палец надолу 0

 3. Ти верно си много тъп и злобен! Ами направи и ти нещо подобно, че да спечелиш, ама не ти стига акъла за друго освен за злобария!

  Палец нагоре 9 Палец надолу 0

 4. Честито на Виктория и Денислав, заслужаваха си го. Това са едни от най-достойните, горди и чисти хора които познавам. Само защо в разходите не виждам, перо фотографи. Може би и затова снимките които видях, са меко казано калпави…

  Палец нагоре 12 Палец надолу 1

  1. Герасимоооооооов, изпусна далаверкатааааааа ! Затова ревеееееш !

   Палец нагоре 2 Палец надолу 0

 5. Едно голямо и сърдечно БРАВО!!! А що се отнася до сметкаджиите и просрациете то те нямат почивен ден светът ще се свърши но те няма да свършат

  Палец нагоре 2 Палец надолу 0

Comments are closed.