Владо Въргала и Фифи Перото ще събират пари за болницата

Легендарният футболист на софийския „Левски” Стефан Павлов, по-известен на българския народ като Фифи Перото и не по-малко заслужилите – Ангел Станков, Валери Греков, Сашо Начев, Красимир Коев и техни колеги от 60-те, 70-те и 80-те години – любимци на народа от синия отбор ще излязат на терена на силистренския стадион „Луи Айер” в благотворителен турнир.

В събота, 29 юли, от 18,00 ч. на футболното игрище среща ще си дадат ветерани от силистренския „Доростол“, тутраканския „Трансмариска“ и столичния „Левски 1914“. Съдиите са осигурени от местната структура на БФС, а водещ на футболното шоу ще е друга легенда със силистренски корени – Владислав Карамфилов – Владо Въргала.

Организатор на благотворителното събитие е също бивш футболист на „Левски” – Петър Георгиев. Миналото лято дъщерята му Радостина Георгиева оживя след тежка катастрофа край Алфатар благодарение на професионалната работа на силистренските лекари. Тогава с помощта на ръководството на болницата военен хеликоптер „Кугър“ кацна в Силистра, за да транспортира до столицата 19-годишното момиче.

Сега благодарният баща връща жеста на здравното заведение и ще доведе своите спортни съратници в благотворителния турнир. Входът за мачовете е безплатен, но на стадиона ще има дарителница, средствата от която ще бъдат за купуване на необходими монитори и компютър за Отделението по анестезиология и интензивно лечение, където бе спасена дъщеря му.

Кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов също е съдействал в организацията, като е предоставил безвъзмездно спортното съоръжение за инициативата.