Водният цикъл затваря за копане улици в центъра на Силистра

Ulici zabraneniИзпълняващият длъжността кмет на община Силистра инж. Емил Гойчев издаде заповед за затваряне на няколко улици в центъра на града, считано от 6 октомври. Мярката се налага във връзка с временната организация и безопасност на движението по проекта за водния цикъл. Това ще са последните строителни обекти от многомилионния проект, който трябва да получи Акт 15 до 31 октомври, обещаха на пресконференция от фирмата-изпълнител. Според нея единственият начин да бъдат спазени всички срокове по изпълнението на проекта е временно да бъдат затваряни пътни артерии и да бъде преорганизирано движението на автомобилите.

Забранено е паркирането на пътни превозни средства в участъците, като не се допуска преминаване по пътните артерии. Не се допуска паркиране и продължителен престой, който да възпрепятства преминаването на строителната техника и/или създава предпоставки за възникване на опасност от пътнотранспортни произшествия в посочените участъци от общинската улична мрежа, се посочва в заповедта. Тя не важи за автомобили със специален режим на движение.Voden cikul

Задължава се фирмата-изпълнителят на проекта да създаде подходящи обходни маршрути, които да са указани своевременно с подходящи за целта пътни знаци. Заповед е връчена на РУ „Полиция” – Силистра, както и до заинтересованите институции за сведение и изпълнение. Контрол по изпълнение на заповедта инж. Гойчев възложи на началник на отдел „Инспекторат” при община Силистра. Оттам заявиха, че са предвидени строги наказателни мерки за неспазване на предписанията и маршрутите. Нарушилите заповедта ще бъдат глобявани според Наредбата за обществения ред в общината.

Затворените за движение пътни участъци от уличната мрежа:

– ул. „Симеон Велики”, в участъка от кръстовището му с бул. „Македония” /кръговото на бензиностанция ОМВ/ до кръстовището с ул. „Хаджи Димитър” /бивш магазин „Валентина”/;

– ул. „Шар планина” в участъка от кръстовището с ул. „Москва” до кръстовището с ул. „Хаджи Димитър”;

– ул. „Любен Каравелов” в участъка от кръстовището с ул. „Капитан Мамарчев” до кръстовището с ул. „Симеон Велики”;

– ул. „Г. С. Раковски” в участъка от кръстовището с ул. „Капитан Мамарчев” до кръстовището с ул. „Симеон Велики”;

– ул. „10-ти февруари” в участъка от кръстовището с ул. „Капитан Мамарчев” до кръстовището с ул. „Христо Смирненски”.

25 thoughts on “Водният цикъл затваря за копане улици в центъра на Силистра

 1. По-неграмотно не можахте ли да си напишете статията?

  Палец нагоре 7 Палец надолу 2

   1. Шрифтът е недопустимq за официална статия в интернет пространството. Размерът му, също, е абсурден. Това имам предвид, не го казвам с цел да се заяждам.

    Палец нагоре 1 Палец надолу 0

    1. Благодарим за критиката! Винаги взимаме под внимание креативните забележки.

     Палец нагоре 1 Палец надолу 0

 2. кво се лигавят тия от общината … затварят една по една улици …. я най-добре затворете всички улици в града – то и без това не останаха отворени такива

  Палец нагоре 13 Палец надолу 1

 3. Що за заглавие е това. Безсмислие.
  Нека господата не се сърдят, защото информацията им наистина е слаба .И това не е за първи път.

  Палец нагоре 2 Палец надолу 0

 4. Това за 31 октомври го разбрахме. Гойчев да каже кога ще бъде асфалтирано, тротоарите възстановени, улиците измити, защото целият град е кочина, вкл. и където изобщо не е копано.

  Палец нагоре 10 Палец надолу 0

  1. то че са писали 31 октомври – писали са го … ама са забравили да кажат коя година ….

   Палец нагоре 8 Палец надолу 0

 5. Най-лошото в цялата ситуация е факта ,че там където вече е асфалтирано и тротоарите са бетонирани е направено изключително НЕ-професионално пример за това са: бул.Велико Търново на входа на бензиностанция „Шел“ (огромна неравност по пътното платно ,там винаги ще се събира вода с предпоставка за аквапланинг и ПТП).Бордюрите по същия булевард в участъка на „Римска Гробница“ (неравно положени и изключително зле подредени абсолютно никаква симетрия и естетика).Тротоар на кръстовището на ДАП към „Трите Бъчви“ (излят бетон без да е спазена каквато и да е нивелация за прилично гладка повърхност не може да става дума).Това драги съграждани е прах в очите на силистренци.Примери за подобен вид ремонти по улиците и тротоарите на града са много.Няма ли кой да съблюдава изпълнението им.ДО КОГА ЩЕ СЕ ПОДИГРАВАТ С НАС?!?!

  Палец нагоре 8 Палец надолу 0

 6. В крайна сметка кмета отново се подигра с хората! Ходи да обещава как всичко ще е цветя и рози а в крайна сметка всичките проблеми са от неговото некадърно управление! Докторе докторе да си беше стоял Дулово а не да разсипеш града ни! То бива наглост ама твоето е извън пътя. Че и пак се кандидатираш ?!? Силистренци не са като твоите пациенти от Дулово да знаеш. Четири години лъга и чупи стойки и се надува сега пак взе да се ръкуваш с хората. Сега никой не иска мазната ти ръка. С погнуса я стиснах и аз онзи ден но като те познавам даже няма да се сетиш коя съм.

  Палец нагоре 3 Палец надолу 0

 7. Те на предните избори едва го навиха да се кандидатира за кмет,а сега втори мандат иска.Чудна работа,що ли тъй?

  Палец нагоре 2 Палец надолу 0

 8. Зададоха се избори и се сетиха за Калипетрово.Усетиха се,че губят и хвърлят шепа асфалт в очите на хората.

  Палец нагоре 1 Палец надолу 0

 9. ХОРА , ПОНЕ СЕ ОПИТАЙТЕ ДА ЗАПАЗИТЕ НЯКАКВО ДОСТОЙНСТВО И НОРМАЛНО ПОВЕДЕНИЕ !
  Обадиха ми се приятели , възмутени от това, че на среднощна акция , партийните функционери от ГЕРБ и БСП са скъсали и изхвърлили залепените на поставените за тази цел табла, некролози и жалейки и на тяхно място са облепили целите табла със свои плакати ! НЕ БЪРЗАЙТЕ ДРУГАРИ , РАНО ИЛИ КЪСНО , СНИМКИТЕ ВИ ЩЕ БЪДАТ ЗАЛЕПЕНИ ТАМ !

  Палец нагоре 1 Палец надолу 0

 10. За да спрем грабежа и да запазим общинските имоти , за да знаете къде са парите ви и за какво са похарчени , гласувайте с номер 10

  Палец нагоре 1 Палец надолу 0

 11. В неделя на площада в Силистра ще има малък ромски празник. Носете си чадъри. Няма да вали , Веско Маринов ще пее…
  ГЕРБ откриват кампанията си . Миналата година платиха по 50 лева на някои от мургавите ни съграждани , за калабалък и да им веят знамената ! Те това са ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ !

  Палец нагоре 4 Палец надолу 1

 12. Следващият път- цигански оркестър! Ромите ще дойдат безплатно!

  Палец нагоре 2 Палец надолу 1

 13. НЕ страха е вреден , вредни са хората ,позволяващи на страха да управлява живота им. Вредни за себе си ,за семействата си , за околните. Отърсете се от страха и се огледайте ! Има много хора , които са го направили ! И ще осъзнаете , че когато гражданското общество е обединено , може да се изправи срещу партийната мафия и да направи така нужните промени реални ! Това се случва вече в много градове !
  СЪБУДИ СЕ БЪЛГАРИНО !

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 14. Днес сутринта, автомобил мина през огромна локва и ме опръска цялата.Караше прекалено бързо, сигурно да откриват газопровода! С периферното си зрение видях, че на задното стъкло има лепенка на ГЕРБ. Д-р Найденов купува коли на любовниците си, на мен ще купи ли ново яке?

  Палец нагоре 2 Палец надолу 0

 15. А бе къде са им муцуните на видните гербери Мара Дена Дофтора и бая други ,,управленци,, по снимките от газопровода с Боко тиквата?Явно и Боко не иска да ги види,не само силистренци…

  Палец нагоре 1 Палец надолу 0

  1. в предизборна кампания са – нямат право да се наредят та даже и до тиквите …

   Палец нагоре 1 Палец надолу 1

 16. абе каква предизборна кампания…видимите резултати им са бая видни-мизерия и кал навсякъде,яжно и Боко ги разбра какви некадърници са и не иска да ги види …

  Палец нагоре 1 Палец надолу 0

 17. КОЙ Е ВРАГЪТ ?
  В първото си изявление , след като регистрираха кандидата си за кмет , от ГЕРБ Силистра , фиксираха като свой враг … гражданите на Силистра ! В нелепа публикация , от офиса на ГЕРБ си позволяват да наричат гражданските движения и хилядите членуващи в тях граждани – „един файтон хора“ и още “ формати , създадени от днес за вчера“ и още „даващи се щедро под наем пишман граждански обединения“ ! Ще отбележа , че някои от движенията са по стари от ГЕРБ , а само преди ден , гражданските движения събраха на свое мероприятие над 300 човека във Силистра. Ще припомня и пародията , която сътвориха ГЕРБ , при посрещането на Цветан Цветанов , когато на полупразният площад във Силистра , бяха принудени да платят по 50 лева на роми от махалата , за да им веят знамената ! Всеки може да изброи „файтоните“! А ако са забравили , ще напомня на ГЕРБ , че и те тръгнаха като гражданско движение ! Не „под наем“ , а събиращо наем ! От всеки човек , за да живее в собственият си град ! От всеки бизнесмен , от всеки инвеститор … Защо обаче ГЕРБ се страхуват от силистренци ?
  ЗАЩОТО СИЛИСТРЕНЦИ ПОМНЯТ ! Помнят , че ГЕРБ вече управляваха Силистра и в края на мандата им , града прилича на разорана нива ! Защото общината беше докарана до фалит и дори светофарите не работеха ! Защото НИТО ЕДИН инвеститор не стъпи във Силистра за 4 години, заради легендарните „20% за ШЕФА“ ! Защото дори водата в Общината не бе платена и служителите ползваха тоалетните на барчетата в центъра , а в сградата на Общината , от запушените тоалетни се носеше аромат на … гербери ! И в същото време от ГЕРБ не обелват НИТО ДУМА за своите „врагове“от БСП и ДПС ! НИТО ДУМА ! САМО НАРОДА Е ОБЯВЕН ЗА ВРАГ !

  Палец нагоре 2 Палец надолу 1

 18. Въпреки,че силистренци няма да гласуват за Найденов,вярвайте пак той ще е кмет,Как ли стават тия работи?!?!?!!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.