Връчват български и немски дипломи на 15 абитуриенти от Силистра

15 абитуриенти от езиковата гимназия „Пейо Яворов” в Силистра ще завършат с българска и немска дипломи през тази година, съобщи ръководителката на DSD- курса Нели Георгиева.

15 абитуриенти от езиковата гимназия „Пейо Яворов” в Силистра ще завършат с българска и немска дипломи през тази година, съобщи ръководителката на DSD- курса Нели Георгиева… За втора поредна година тя и колежката й от немската катедра Малина Станишева извеждат випуск с признато ниво С-1 за владеене на немски език в немскоговорящите страни, информираха от гимназията. По европейската рамка на езиците това ниво е най-високото за ученици.
„По този повод ръководството на училището и община Силистра са подготвили тържествена церемония, на която абитуриентите ще получат своите немски езикови дипломи“, информираха от кметската администрация. Тържеството е предвидено за 11 май в Художествената галерия. Предвижда се сред официалните гости на церемонията да бъдат Елизабет Хорнунг – културен и пресаташе към посолството на Федерална република Германия и Ингрид Шлумбергер – методически консултант по езиково обучение за Североизточна България, а така също и преподавател в Първа езикова гимназия във Варна.
Междувременно стана известно, че отличник на DSD-випуск за тази година е Елица Станева, която е получила 84 от максималните 96 точки. Немската езикова диплома дава възможност за кандидатстване без изпит по език във всички немскоговорящи страни, като през миналата година четирима възпитаници на езиковата гимназия се възползваха DSD-дипломите си и продължиха обучението си, допълни Нели Георгиева.