Всичките служители от Гражданска защита в Силистра днес бяха освободени от работа

Днес всичките 26 служители в „Гражданска защита” – Силистра бяха осво

Днес всичките 26 служители в „Гражданска защита” – Силистра бяха освободени от работа. По надлежния ред преди около месец всички получили предизвестия, чийто срок изтекъл… днес. Тази мярка била взета поради преструктурирането на националната служба и преминаването й към МВР. От дирекцията в Силистра съобщиха още, че се чака новото назначение, но кога ще стане то, днес все още не знаеха.
Все пак, по думите на пожелал анонимност служител на Гражданска защита, освен чисто административните функции и задължения, главна тяхна отговорност си оставало спасяването на човешкия живот. Затова, въпреки че „на книга” вече не са на работа, силистренските спасителите ще се отзовават на сигналите на граждани и институции в дните на неопределеност на състоянието им, но само когато ставало дума за непосредствена опасност за човешкия живот.
Освен това, имало и други държавни служби, които можели да поемат техните функции до „избистряне” на положението, допълни той.
Днес обаче е имало няколко сигнала на телефон 112, откъдето хората били препращани към „Гражданска защита”. Отговорът на спасителите бил – ако не е за спасяване на човешки живот, обадете се по-късно…

8 thoughts on “Всичките служители от Гражданска защита в Силистра днес бяха освободени от работа

 1. Определено“ Гражданска защита“трябва сега да покаже колко важно звено е в държавното управление,да не си и помисля да изпълнява през „пръсти „своите задължения.Сега е нужно по вече от всякога да покажат че,в това звено работят високо квалифицирани и обучени кадри,с чуство на отговорност,морал и гражданска съвест и за сетен път да докажат че, са необходимост на обществото ни и ние им вярваме!Що се отнася до преназначаването-един технически проблем, предизвикан от структурни промени в Мин.съвет-това в никакъв случай не трябва да намалява ентусиазма и отговорноста ви

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Наскоро ми се наложи да се обърна към служителите на Гражданска защита, заради комина на съседа ми.
   Само ще напиша, че отношението към проблемите на гражданите свързано с, цитирам твоите думи…“с чуство на отговорност,морал и гражданска съвест“ го нямаше въобще, напротив. Отвратително държане-дойдоха, констатираха, че съм прав и заявиха-нищо не можем да направим. А става въпрос за зравето на три малки деца, едно от които е на година и шест месеца.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. Какво очаквате, да срутят комина които ви дими, или да го измажат защото ще падне. Щом това не е в тяхната, компетенция, какво могат да направят, отправете въпроса си на правилното място, без да плюете хората, които са дошли и са се опитали да направят нещо въпреки че не им е работа.

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. това е най-голямата поредна простутия да няма гражданска защит. Тези хора са нужни, те спиха пчелина ни от стършели, спасиха живота на всички хора около пчелина. Гражданска защита са необходим,както са необходими спешна помощ. От сърце им благодаря за мъжеството, за всиотдайния труд. Това са хора с големи сърца, това са хора, които се хвърлят в огън за да спасяват хора. Те се отзовават мигновенно без жалят сили. На когото не се е случавало да ги потърсят не осъзнават каква е необходимос. Те веднага отлитяха на подадения сигнал. БОРЕТЕ СЕ СЪГРАЖДАНИ ДА ГИ ИМА ТЕЗИ ХОРА С ГОЛЕМИ СЪРЦА.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. който не е потъсил тяхната помощ неможе да разбере тяхната необходимост. И на мен се наложи да ги потърся да унищожат голямо гнездо със стършели и те се отзоваха. Както спешният център в с.Кайнарджа спасиха баща ми, който беше ухапан от два стършела и получи алергичен шок и там му дадоха втори живот, така и гражданска защита помогна, като дойдоха на 50км от Силистра и си свършиха успешно работата.
  От все сърце благодаря и нека да ви има както спешния център, така и гражданска защита.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 4. Поредното безумие на реформите! Закриваме , пък после ще чакаме и до кога? Нищо ново под слънцето! Горко ни!!!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 5. Принципно никъде не е вменено като компетенция на гражданска защита да се бори със стършели пчели оси и темподобни, но е факт, че когато няма кой да го свърши го правим и ние. Благодарен съм на това, че има хора които подкрепят работата ни. В момента ситуацията е такава, че по- голяма част от работата се прехвърля на ПБС и Полицяита, но се оказва, че те НЕ разполагат с ресурс за справяне с някои спицифични сигнали, които ние отреагираме. Това само по себе си е доказателство за необходимостта от съществуването на подобна структура.
  Смея да твърдя, че на нас не ни е никак леко, да ходим на работа без да сме на работа и да пренасочваме сигнали, които при нормални обстоятелства щяхме да отреагираме на момента.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 6. Гражданска защита трябва да я има дори и под ръководсвото на МВР. Може би трябва да се изготвят брошури и се уведоми населението по какви поводи може да се обръща към това звено .

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.