В Алфатар си избраха най-младата местна власт в Силистренско

ObS AlfatarВ община Алфатар бе спазена традицията местната изпълнителна и законодателна власти да са в нежни ръце. След като на балотажа една срещу друга се изправиха кандидатът на ГЕРБ Янка Господинова и Нели Маринова от БСП, победата бе за представителката на управляващата партия с резултат 57% на 43%. Така Янка Господинова, която в продължение на година бе зам.-областен управител, стана най-младият общински кмет и е единствената жена на този отговорен пост.

Днес бе заседанието на законодателния орган в новия мандат 2015-2019 г., на местното самоуправление в община Алфатар. В него в участваха 11-те избрани общински съветници – ГЕРБ – 4, ДПС – 3, БСП – 4. За проведения избор докладва юристът Димитър Петров – председател на ОИК Алфатар.

Под ръководството на Тодор Динков – директор на дирекция в областната администрация, бе осъществена процедурата по полагане на клетва на съветниците, на кмета на общината Янка Господинова и на кметовете на кметствата Алеково, Бистра и Чуковец. Представителят на държавната власт приветства избраниците на народа с пожелание за успешен мандат.

По традиция най-възрастният общински съветник – в случая дългогодишният кмет Радка Желева, откри първото заседание в новосформирания Общински съвет и ръководи работата му до избора на председател – 29-годишната Елис Талят. Представителката на ДПС бе единствен кандидат и бе избрана със 7 положителни гласа, а 4 от бюлетините бяха недействителни.

Новият председател на местния парламент в Алфатар също е най-младият от всички на поста „пръв сред равни“, избрани до този момент в област Силистра. На 13 ноември от 10,00 ч. в град Главиница е последното заседание на новоизбран общински съвет.

3 thoughts on “В Алфатар си избраха най-младата местна власт в Силистренско

 1. Коалиция БОСТАН в действие.
  Ваи – ваи за Алфатар

  Палец нагоре 7 Палец надолу 0

 2. Навсякъде ГЕРБ и ДПС са се прегърнали! В Силистра още на първия тур играха заедно за Найденов ! Бог да пази България !

  Палец нагоре 9 Палец надолу 0

  1. това най-ясно се видя в Ситово

   Палец нагоре 3 Палец надолу 0

Comments are closed.