В Дулово – спортни турнири за празника на града

6 отбора , единият от които детски, се включиха в общинския турнир по шахмат в Дулово. Отборите са от Дулово и селата Черник, Чернолик, Паисиево и Межден. Главен съдия бе Фикрет Музафер, един от най-дългогодишните състезатели и треньор, бивш учител по математика. На турнира присъстваха председателят на местния Общински съвет Сезгин Галиб и зам.-кметът

6 отбора , единият от които детски, се включиха в общинския турнир по шахмат в Дулово. Отборите са от Дулово и селата Черник, Чернолик, Паисиево и Межден. Главен съдия бе Фикрет Музафер, един от най-дългогодишните състезатели и треньор, бивш учител по математика. На турнира присъстваха председателят на местния Общински съвет Сезгин Галиб и зам.-кметът Йорданка Стойчева. Наградите, грамотите и скромната почерпката бяха осигурени от местната община.
Продължава и друг общински турнир – по тенис на маса, в който участват 40 състезатели от Дулово, Брадвари, Силистра, Черник, Водно, Межден, Грънчарово, Таслаково и Чернолик. Тоъ бе открит също от Йорданка Стойчева. Системата, по която ще играят отборите, е предварителни групи и елиминация до пълно класиране. Най-възрастния участник е 54-годишния Ибрям Адем, а единствените дами са Стефка Кунева и Минка Грънчарова. Купите, медалите, грамотите и подарък – фланелка за всеки участник също са осигурени от общинската администрация.


Инициаторът на турнира Светозар Ангелов отправи  специални благодарности  към общинското ръководство, към ЕТ ”Митко Димитров-61” и „Интрейн” ЕООД за финансовата подкрепата.
Най-младият участник ще бъде определен на предстоящото в четвъртък състезание по тенис на маса за деца, което ще се проведе със съдействието на младежката организация наГЕРБ-Дулово.
Всички състезания са включени в майската програма „Дни на моя град –Дулово 2012”, която ще продължи до 14 май с честването на Деня на Дулово.
В този ден са предвидени пленер за деца, конкурс „Дуловски славеи-2012”, майсторско управление на автомобил от дами и празничен концерт със заря.