В Дуловско обявиха бедствено положение

Dulovo zimaКметът на община Дулово д-р Юксел Ахмед обяви бедствено положение за територията на община Дулово днес от 12,00 ч. до 18,00 ч. утре.

Направена е организация за извозването на 4 души, които са на хемодиализа от Паисиево, Боил, Окорш и Козяк с верижна машина на „Гражданска защита” до болницата в Силистра. Трима жители на Дулово, които също са на хемодиализа са превозени с линейка от Спешния център.

От Общината е осигурена храна за 18 пътници от влака София-Силистра, които са се върнали от Цар Асен и са пренощували на гара Дулово.

Обстоятелствата, наложили обявяването на бедствено положение са непрекъснатият обилен снеговалеж от 16 януари, силен вятър, който образува снегонавявания и преспи по цялата пътна мрежа в общината, непроходимите пътища, което прави невъзможно снабдяването на населението със стоки от първа необходимост, придвижването на учениците, обслужването на домуващите към Социалния патронаж.

В повече от половината населени места няма вода, поради спиранията на тока. Много сериозен проблем е недостатъчната обезпеченост с тежка снегопочистваща техника от страна на Областното пътно управление. Временно са преустановени учебните занятия в училищата и детските градини в града и селата.

Районното управление на МВР – Дулово въведе забранителен режим на движение на МПС. От дежурните екипи на „Енерго про” съобщиха, че не могат да отстранят авариите в Яребица, Руйно и Правда, тъй като пътищата към тези села са непроходими.