В Механото се научиха как да бъдат по-добри с другите

Семинар на тема „Как да постигнем по-добри взаимоотношения с другите?” проведоха възпитаниците на Професионалната гимназия по механотехника „Владимир Комаров”. Лектори ученици от 11„а” клас, изготвили специална презентация с помощта на преподавателя си по общообразователна подготовка Татяна Кинджакова. Те използваха схеми и термини от психологията и езикознанието, чрез които показаха на съучениците си как да бъдат позитивни при общуването помежду си. Подчертаха, че думите преобръщат нагласите на съзнанието, затова трябва да се употребяват премислено, точно, ефектно и с мярка.

Разиграна бе и интерактивната игра „Светофар”, при която „комаровци” сами предложиха добри думи, даващи зелена светлина на създаването за нови приятелства. Те посочиха и някои негативни изрази, светващи като червена лампичка и пречещи на нормалното ни общуване с хората около нас.

Какъв сигнал ще зададем на своя „светофар”, зависи от самите нас, бе подчертано в края на семинара, който бе последното планирано мероприятие за тази учебна година в Механото.

3 thoughts on “В Механото се научиха как да бъдат по-добри с другите

 1. А как се представиха зрелостниците на изпитите.
  Мероприятийцата са хубаво нещо, но…
  Дано са защитили някогашната славана това училище.

  Палец нагоре 3 Палец надолу 1

 2. Механото, военното, … ! Ентелигентно, няма що!

  Палец нагоре 2 Палец надолу 1

 3. Механото, дървото, военното …! Голям ентелект, няма що!

  Палец нагоре 2 Палец надолу 1

Comments are closed.