В народна премяна тръгва на работа кметът на Шуменци

Кметът на село Шуменци, община Тутракан Калина Михайлова сподели най-новата си идея – да отива на работа и на публични събития в народна носия. Известната вече в страната и Европа Калина през последните десетилетия събира народни носии и други материални носители на знаците и традициите на българите от всички краища на страната.

Намеренията й са в народна премяна да отива във всички първи работни дни от седмицата, както и в знаковите за България дни – национални и официални празници, както и във важните за българина дати от календара.

Идеята си тя посвещава на българското председателство на Съвета на ЕС, което започна на 1 януари 2018 и ще продължи до 30 юни 2018 г. Първата патриотична проява на представителката на местното самоуправление ще е навръх Йордановден, когато в селото нейният съпруг отец Михаил от Русенска епархия ще проведе традиционния за Богоявление ритуал.

Калина Михайлова осъществи преди няколко години ревю на народни костюми от богатата си колекция в Европейския парламент, после още на два пъти – в град Русе, където е учила, както и в Силистра – по покана на Ротари клуб.

2 thoughts on “В народна премяна тръгва на работа кметът на Шуменци

 1. Какво ли не прави човек, за да се сдобие с пет минутки съмнителна слава. Да върши работа на хората, пък ако ще да гола да ходи на работа.

  Палец нагоре 1 Палец надолу 0

 2. хубава идея….а нашия кмет да ходи на работа…… с медицинска престилка….. и „чукче“ в джоба….а секретарката по….. „работно облекло“ …
  😉
  Баба и дядо закъсали със секса.
  Това не се харесало на бабата и
  тя попитала своята съседка
  млада булка какво прави по въпроса.
  Комшйката отвърнала:
  -Ами вечер си лягам чисто гола в леглото
  и чакам мъжа ми да се прибере. Когато ме
  попита защо съм гола аз му казвам че това ми е
  работното облекло – и работите със секса се
  оправят….
  Бабата решила да приложи опита и вечерта си легнала
  чисто гола. като я видял дядото я попитал:
  – Ти що си гола ма?
  – Това ми е работното облекло – отвърнала
  бабата.
  – Хмм, че да беше го поогладила малко – измърморил дядото…

  Палец нагоре 2 Палец надолу 3

Comments are closed.