В Силистра на 1 декември: Шествие в памет на жертвите от СПИН

Младежко шествие в памет на жертвите на СПИН ще организират на 1 д

Младежко шествие в памет на жертвите на СПИН ще организират на 1 декември в Силистра здравни институции, младежки организации, съвместно с общината, съобщиха от… кметството. Инициативата е част от стартиралата на 23 ноември кампания в Силистра против бича на 21 век – болестта СПИН. Самото шествие ще започне от 17.00 часа от местния клон на ОББ.
В рамките на кампанията дните до 4 декември са обявени за Дни на отворените врати в Центъра за ученическо и техническо творчество с беседи, дискусии, лекции по темата. В учебните заведения ще се водят специализирани часове по полова просвета, а така също предстоят обучения на младежки лидери по превенция на HIV/СПИН.
За кампанията в Силистра за първи път пристига мобилен медицински кабинет за безплатно и анонимно тестване за HIV. Кабинетът е от Варна. Ще бъде разположен до сградата на общината. Тестовете ще се правят само на 2 декември от 13.00 до 17.00 часа. Мобилният кабинет ще бъде в дунавския град, благодарение на фондация „SOS – семейства в риск” и община Силистра, поясниха от администрацията.