В Силистра организират конкурс „И помни спасеният свят…”

„И помни спасеният свят…” се нарича международният детски фестивал – конкурс за рисунки, обявен от руската федерална агенция РОССО

„И помни спасеният свят…” се нарича международният детски фестивал – конкурс за рисунки, обявен от руската федерална агенция РОССОТРУДНИЧЕСТВО, съвместно с Международната детска художествена галерия в Русия. Това съобщи Лидия Димитрова, координатор за област Силистра на… Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД. Срокът за участие в него е 1 април 2010 г. Отчитането му е месец по-късно в Москва. Наградените рисунки ще влязат в каталог. Конкурсът е посветен на 65-та година от победата във Втората световна война и нейния край – 9 май 1945 г. Право на участие имат деца от 5 до 16 г. Техниката на изпълнение е без ограничение, а размерите са 50 х 70 см. На обратната страна на рисунката трябва да има трите имена, възрастта, адрес и фамилията на педагога. Рисунките се предават в Регионална библиотека „Партений Павлович”-Силистра най-късно до 25 април, уточниха оттам.

10 thoughts on “В Силистра организират конкурс „И помни спасеният свят…”

 1. „И помни спасеният свят…”и поробения също………….
  Освен,че е празник на победата над фашизма,капиталезма и японският милитаризъм,9 май е и
  Ден на Обединена Европа,щото ми се струва,че нещата заприличват на,,Пак сме тука!,,и още да не забравят организаторите,че тъй нареченото,,освобождение,,донесе червената чума в Източна Европа, и направи от добре развити капиталистически страни,безлични ,със едва кретаща икономика ,капсулирани държавици,управлявани от банда разбойници и гъзолизци скрити зад доктрината Социализъм и Комунизъм,донесе също смъртта на стотици хиляди жертви убити без съд и присъда и осъди на безлично съществуване цели поколения………… това е най срамната част от новата история на Европа,каква ирония и цинизъм
  (никого не ангажирам с казаното,но истината трябва да се каже,колкото и да ни им хареса на някои)

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. „И помни спасеният свят…”-и поробения……….!!!
  Освен,че е празник на победата над фашизма,капиталезма и японският милитаризъм,9 май е и
  Ден на Обединена Европа,щото ми се струва,че нещата заприличват на,,Пак сме тука!,,и още да не забравят организаторите,че тъй нареченото,,освобождение,,донесе червената чума в Източна Европа, и направи от добре развити капиталистически страни,безлични ,със едва кретаща икономика ,капсулирани държавици управлявани от банда разбойници и просъветски блюдолизци,скрити зад доктрината Социализъм и Комунизъм,и как това ,,освобождение,, донесе смърт на стотици хиляди ,,врагове,,на Социалистическата Революция(разбирай освобождение)и осъди на безлично съществуване цели поколения,на някой няма да им хареса,но истината трябва да се каже,истинската,иначе всичко това граничи с цинизма и иронията ……………
  (никого не ангажирам с казаното)

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. А аз мисля ,че не трябва да бъркаме геополитика и борбата с фашизма.Защото и България , а и целият свят е страдал от фашизма .Сега ни е лесно да пишем за фашизма и да омаловажаваме Хитлер и делата му ,защото не сме го изпитали на собствения си гръб.
  А и да не забравяме и друго – за Хитлер славяните също са били за унищожаване ,нали не са принадлежали към арийската раса.
  Дори тук / борбата против фашизма / намесваме политиката.Във Франция ,италия ,Сърбия и в др европейски държави ,където не е имало и няма комунизъм също са се борили против Хитлер.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 4. В Комюникето на Ялтенската конференция, подписано на 11 февруари 1945 година, има един важен раздел V: „Декларация за освободена Европа“. В него трите съюзни правителства обявяват, че ще помагат на която и да е европейска държава: а/ да създадат условия за вътрешен мир;…с/да създават временни правителства, представляващи всички демократични елементи от населението…“

  И ако има памет, СПАСЕНИЯТ СВЯТ /в това число и България/ трябва да си спомни какъв мир, създадоха съветските окупационни власти у нас и как под диктата на съветските другари-комунисти и с ръцете на българските комуняги беше избит елитът на нацията ни. Вътрешен мир се наричат тези зверски нечовешки напъни в средата на 20 век. Демократична и народна ли беше управата ни цели 45 години, когато се градеше еднопартийният български комунизъм? Да, спасеният свят трябва да помни. Но трябва и да знае, че Европейският парламент още през 2003 година и по-късно има приети декларации за международно осъждане на комунизма, който е признат за същото зло, каквото е нацизма и фашизма.

  А този конкурс, както в годините на соца, иска да манипулира младите хора и да им внуши, че съветските комунисти са ни спасили и освободили. И че днешната демокрация е лошото нещо, а комунистичестото време е доброто и то трябва да натрупва носталгия, да създава очаквания у тях пак да се върне…

  Ох, БОЖЕ, БОЖЕ, колко гадости още ще преживеем?

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 5. Коси, за пореден път съм на твоето мнение! Ето още една советска комунистка от олигархията на града, сложена от Нелка на место за власт и съвместно папане на проектчета. Тя си е советска возпитничка и служи верно на властта на КПСС-БКП. Като правят советско-болгарски дейности, комунистката бърза до консула на Руската федерация за указания. А как се е разпищолила като директорка, плаче за финансова проверка!
  Ох, БОЖЕ, БОЖЕ, колко гадости още ще преживеем?

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 6. Аййййййййй, кой е автора, Д. халтурата, лява и дясна ръчичка на Лидия Д-ва и на Нелето С-ва! Те са като триумвират по далаверата! Де е ГЕРБ, да разнищи!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 7. Мале, леле, колко сте зле. А, бе, тук много злобари. Юлияне, как ги търпиш…или лаф да става

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Hades,това не е дъжд,нищо злобно няма в това да кажеш истината,и то точно на децата,щото те са бъдещето,и е добре да я научат от вас ,щото един ден може да ви дирят сметка……….ма,то за туи тряа смелост,пък вии я нямате ……и са криити кат мишоци и напомняти за себе си криеики са зад някоя такваз велика дата,и пак….стройсе,пребройсе и са мъчити да обърнити колелото на историята,ма,нейсе,нии вашта попара я сърбахми и дай Боже да е за последно!
   PS.Нищо лично,просто червените боклуци тряа да си знаят мястото,сега и за в бъдеще!

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 8. Хадес – митичен образ от гръцкият подземен свят, бог на подземното царство, интерпретиран като смъртта. Римляните наричали Хадес Плутон – от гръцки епитет означаващ „Богатия“.
  А, бе, тук много злобари.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 9. Стига сте промивали умовете на младите хора с тия напъни за комунистически рисунки и спасени светове.
  От кого са ни спасили нас, българите, след 9 май 1945 г.? Заробили са ни още на 9 септември 1944 г. – разни селяни тъпи са избили интелигенцията, 60 години България живя в страх, комунистическите дебили целуваха дирниците на съветските другари и ме карате сега да помня „спасения свят“.
  Стига комунизъм, стига!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.