В Силистра откриха дом за деца с увреждания от цялата страна

/Снимки – Алексей МИНЕВ/
Кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов откри днес новия Център за настаняване от семеен тип, изграден по проекта „Дом за деца в риск“. До края на март в социалното учреждение в дунавския град ще бъдат

/Снимки – Алексей МИНЕВ/

Кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов откри днес новия Център за настаняване от семеен тип, изграден по проекта „Дом за деца в риск“. До края на март в социалното учреждение в дунавския град ще бъдат настанени 12 деца, навършили 3 години, от цялата страна с различни увреждания.
Общата стойност на проекта е 813 539 лв, като от Европейския фонд за регионално развитие предоставената сума е 691 508 лв., а националното съфинансиране е в размер на 122 030 лв.

В Центъра за настаняване от семеен ще работят 12 души, които са назначени след конкурс. Те ще се грижат за адаптацията на децата и настаняването им в дома.
Настанените в дома деца ще получават грижи в среда, близка до семейната в срок от 10 месеца, като след този срок дейността ще продължи като делегирана държавна дейност.

6 thoughts on “В Силистра откриха дом за деца с увреждания от цялата страна

  1. И защо да е простотия? Обясни, ако обичаш!

   Палец нагоре 9 Палец надолу 3

   1. Скрит заради нисък рейтинг на коментара. Натисни за да видиш.

    Палец нагоре 5 Палец надолу 20

    1. Как пък ги разбра тези неща?! Ей, да му писне на човек от разбирачи всякакви! Нещо хубаво са направили в нашия град и веднага започват тъпите оплювки от разни хейтъри и злобари!

     Палец нагоре 11 Палец надолу 0

    2. Eй, цървули такива , всички които плюете! Вие ходили ли сте да видите за какво става реч? Сблъсквали ли сте с такива деца! НЕ СТЕ! ЗАЩОТО СТЕ ЖАЛКИ МИШКИ ! И 1 000 000 000 да беше изхарчен, пак щяхме да им сме длъжници! Каква е разликата между здраво и болно дете, бастун такъв?

     Палец нагоре 17 Палец надолу 1

    3. Гошо, единственото което ще ти кажа е: ЗАСРАМИ СЕ!!!

     Палец нагоре 11 Палец надолу 2

Comments are closed.