В Силистра регистрираха първия оздравял от коронавируса – изписаха го

Вчера от силистренската болница са изписали 72-годишната жена, която заедно със съпруга си бе приета преди месец с коронавирус. За съжаление мъжът, британски гражданин, почина и бе погребан в Сребърна, където семейството живееше. Жената е била с два отрицателни резултата от PCR-теста. Връчено и е предписание за 28-дневна домашна изолация, считано от деня на изписването, при строго спазване на противоепидемични мерки.

Така болните от COVID-19 в Силистра станаха трима – един в Интензивното отделение и двама в Инфекциозното.

Според последната справка на Регионалната здравна инспекция в Силистра във връзка с включените в 14-дневната противоепидимична карантина в област Силистра в момента са 594 души, като здравните инспектори наблюдават карантинираните без личен лекар и контактни на болни с COVID-19.

Както писахме, по време на проверките от инспекторите на заведения за обществено хранене не са установени нарушения, изискващи спиране на дейността им.

Продължава пробонабирането в социалните заведения в област Силистра за PCR-изследвания на персонала. На 12.05.2020г. са взети 30 проби, които са изпратени във Вирусологичната лаборатория на УМБАЛ „Св. Марина“ Варна.