В Силистренско 90% от „интензивните“ легла са заети, Чака се пълно затваряне

Изхождайки от логиката на новия модел за управление на COVID-ситуацията на правителството следва в Крайдунавска Добруджа да очакваме почти пълно затваряне на обществения живот и влизане в т.н. четвърти етап на пандемичната обстановка, когато 80% от интензивните легла в лечебните заведения са запълнени. Тогава ще работят само магазините за хранителни стоки, дрогериите, аптеките, оптиките, зоомагазините, банките, пощите и куриерските фирми, застрахователите, доставчиците на платежни услуги, офисите на телекомуникационните оператори. Училищата ще преминат към обучение от разстояние в електронна среда. Детските градини ще останат отворени.

Днес сайтът за актуална информация covid.tobel. bg не работеше. Според Единния информационен портал в Силистренско през последните 14 дни от коронавирус бяха заболели 640 души. Починалите за същия период от време бяха 15 души.

Междувременно към 14 януари девет от десетте интензивни легла в COVID-реанимацията на силистренската болница, единствени в областта, бяха заети. В болниците в Дулово и Тутракан хоспитализират по-леките случаи на коронавирусна инфекция.

Неинтензивните сектори в болниците в Силистра, Тутракан и Дулово разполага със 123 легла.