В скоро време ще има повдигнати обвинения за фалшивите ТЕЛК-ове в Силистренско

В скоро време очаквайте добра новина по отношение на борбата със схемите за фалшивите ТЕЛК-ове, заяви в Силистра ръководителят на Специализираната прокуратура и зам.-главен прокурор Иван Гешев. Заедно с него в Силистра бе и главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, които проведоха среща с Окръжната прокуратура и Областната дирекция на полицията по отношение на оперативната работа и досъдебното производство.

В момента се водели три досъдебни производства, но много други случаи били на ниво МВР, заяви Иван Гешев. Все още няма повдигнати обвинения срещу конкретни хора, но развитие ще има, обеща прокурорът. Според него проблемът трябва да бъде решен от изпълнителната и законодателната власти, а те ще помагат като повдигат обвинения.

Както се знае, когато гръмна скандалът с фалшивите ТЕЛК-решения и повишените проценти на инвалидност, се оказа, че Силистренска област е първенец в страната, като от всички пенсионери 28,61% са с пенсии по болест.

Затова Главната прокуратура и Министерството на вътрешните работи ще окаже помощ на Окръжната прокуратура и Областната дирекция на полицията в процесуално-следствените действия. В скоро време ще има повдигнати обвинения, заяви Иван Гешев.