В СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” са най-добри по английски и баскетбол

Трета се класира Женя Марчева сред 4000 претенденти в състезанието по английски език
Трета се класира Женя Марчева сред 4000 претенденти в състезанието по английски език

Женя Марчева от 7„б” клас в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Силистра завоюва трето място в Шестото ученическо състезание за творческо писане на есе на английски език. Преди това тя стана регионален победител и така се сдоби с правото да се яви на финала като единствената наша представителка в националния кръг.

Там влезе в надпревара с над 4000 претенденти, оказвайки се сред най-добрите заради прекрасното си есе на тема „Яхвам торнадо и…”. Състезанието се организира от фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС” с подкрепата на Просветното министерството, Посолството на САЩ и Американския университет у нас. В него участват учениците от 6 до 12 клас, изучаващи английски език в държавни, общински и частни общообразователни училища.

Баскетболистките на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” се поздравиха с първото място
Баскетболистките на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” се поздравиха с първото място

Отборът по баскетбол на момичетата при ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” също е на много високо ниво. Той стана първи в проведения в Разград трети /зонален/ етап от Ученическите спортни игри, като победи противниците си от Русе, Търговище и града-домакин. А това е голяма гордост за училището, споделиха оттам, поздравявайки с успеха и баскетболистките си, и Женя Марчева.

1 thought on “В СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” са най-добри по английски и баскетбол

 1. Недей бе, Гошо. Недей бе, чедо. Не позирай бе, момче.
  Чии са заслугите. Твои или на учителите. На учителите или на школата по английски и треньорите по баскетбол.Къде са тия учители. Покажете ги…
  Ти още не си успял да надникнеш във всички кътчета на това училище,да се запознаеш с оная документация,която е във фундамента на имиджа му, не си опознал учителите от това училище.Ти едва прекрачи прага на това училище и хоп заставаш на портрет до ония, които от години са в него /децата/. Бъди по-скромен.
  Прочие и усмивката ти не е сърдечна. Нейният корен не е в гърдите, а на устните ти.

  Гошо,вземи на заем два лева и си купи ножчета за бръснене. С тая четина си страшен. Нима не си забелязал,че учителите и децата / да не говорим за родителите/не те възприемат с тая рядка и остра бяла брада. Добро момче си, но това училище е много по-различно от онова, какво беше то “ Гагарин“ ли, „Макаренко“ли и по-различно от онова „Сградото“,както го наричат в Силистра. Ти тях познаваш. Тук и учителите, и родителите, и децата са с друга мая заквасени. Тук са директорствували Иван Байчев, Витош Попов.
  Все хора с диря в историята на образователното дело в Силистра . На техния стол трудно се седи. Тук работиха и такива учители с принас в областта на педагогиката. Учителската общност,която днес работи там, също е с видок имидж сред учителите на Силистра.Сред нея има прекрасни хора, които от някои съображения няма да назова.
  Пиша ти това,защото претендирам,че те познавам отчасти от преки наблюдения, отчасти косвено чрез хора, пред които не веднъж си отварял душата си.

  Бъди здрав!..

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.